«Сильні духом. Відродження».

Друга хвиля унікального проекту, який не має аналогів в Україні.

Ідея:  зображення людей з інвалідністю, в образах, які наповнені справжніми емоціями.  

Створений у жовтні 2018, цього року проект приніс  тринадцять нових образів. На відкриття мали можливість прийти усі охочі. Адже вхід – вільний.  Також туди завітали і самі моделі, аби зустрітися з гостями.

1

Презентація почалась з традиційної промови. Організатори, візажисти, фотографи розповіли про процес зйомок та про фотопроект в цілому. Нагадали з чого все почалось і запросили всіх подивитися на результат роботи.

Переглядаючи картини, присутні не стримували емоцій. До того ж знайшлося багато бажаючих поспілкуватися з фото-моделями.

6

Анна (модель) – «На цей раз я знімалася у ролі головної героїні фільму «Сніданок у Тіффані». Раніше, я не була знайома з цією героїнею. Довелося переглянути фільм. Також я багато читала про саме цю акторку. В неї дуже цікава доля, дуже важка. Але незважаючи на всі труднощі, які її спіткали, вона змогла все це подолати та стати відомою. В ті роки вона була надзвичайно популярною. Її вважали найкрасивішою.  Що до проекту то я дуже сподіваюсь, що він не закінчиться у місті Запоріжжя. Тому мені здається, що не тільки для таких, як ми потрібен цей проект, а більше мабуть для звичайних людей, які мають руки та ноги. В них дуже великі психологічні проблеми. Вони вважають що вони не гідні, що вони не зможуть. Я гадаю, що цей проект допоможе таким людям встати і щось робити, а потім побачити результат своєї праці».

12

Віталій (чоловік однієї з моделей) – «Наш образ це можна сказати «стан душі». Адреналін, хардкор. Постійно робота, дім, сім’я. Моя дружина постійно робить бюзешні квіти на замовлення, до того ж я ще працюю і потрібно іноді якось себе розважати, чимось відволікатися від цього. І чому б не брати участь у таких проектах? Спробувати себе у чомусь новому. Почувати себе у новому образі, це цікаво і морально якось розряджаєЦе вже наша не перша виставка. На першій моя дружина була в образі «Мерлін Монро». А на другій виставці їй запропонували «Харлі Квін» і, коли я дізнався про це, то попросив Маріану, яка всім цим займається, щоб дозволила мне взяти участь. Адже по образу «Джокер» і «Харлі», вони ж кохали один одного, в них було настільки скажене кохання, як і в нас з дружиною».

11

До речі були на виставці були і ті, хто у майбутньому візьме участь у ній.

Алла (відвідувачка в інвалідному візку) – «Маріанна моя подруга. Вона мене запросила і я прийшла щоб її підтримати. Сама я не брала участі у цьому проекті але мене запросили на третю виставку. Фотографії, які ми бачимо сьогодні мені дуже подобаються. Моделі настільки професійно увійшли в образ, навіть не очікувано, бо більшість з них не артисти, не мають досвіду, а все одно вийшло чудово. Навіть і не скажеш, що на фото люди з інвалідністю».

13

Під кінець презентації, коли Маріанна звільнилася від прискіпливих камер телевізійників. Вона погодилась відповісти нам на декілька питань :

– У вас вже є плани для наступної виставки?

Так. Саме по виставці «Сильні духом» ми плануємо вже навесні зробити третю хвилю, третю зйомку. В неї буде тема казкових персонажів. Будемо залучати нових моделей. Все ті ж майстри будь працювати (фотографи, перукарі, візажисти…). Також хочемо залучити клуб «Срібна підкова». Вони займаються порятунком коней. І ми хочемо, щоб не тільки люди з інвалідністю були на фото, а ще й залучити до цього коней.

– Як вам вдається поєднувати цей проект з театральною діяльністю ?

Окрім цього я ще працюю, співаю, займаюсь живописом. Не знаю як. Я просто роблю те, що я роблю. Так, це дуже важко. В мене ось зараз 4 замовлення на написання статей. Також треба бізнес план робити і віддалено починати новий етап зйомок, завтра у мене репетиція. Важко дається, але я вже декілька років притримуюся цього ритму. Так, я іноді не висипаюсь, рідко бачусь з друзями. Але мені це подобається це частина мого життя.

14

За декілька годин майже всі присутні, подивившись на картини та емоційно підтримавши учасників, розійшлися по своїх справах. Подивитись на ці витвори мистецтва може кожен кому хоч трішки цікава ця тема, адже виставка буде відкрита до 24 лютого.

Автор: Дмитро Говтвян