Конкурс “Лови фейк!”

Якщо ви старше 10 років та професійно НЕ ЗАЙМАЄТЕСЬ ЖУРНАЛІСТИКОЮ, саме для вас  Інститут масової інформації оголошує конкурс “Лови фейк!”. Мета конкурсу — виявлення фейків, неправдивих заяв політиків і підвищення медіаграмотності населення.

Конкурс проводиться в трьох номінаціях:

  • І. Виявлення фейків у медіа

Для участі можуть бути подані фейк-скан або фото з публікації в друкованих ЗМІ чи гіперпосилання або скріншот для інтернет-видань. А також пояснення, чому ви вважаєте, що це фейк і які є докази того, що ця інформація неправдива. Спростування має бути підтверджене гіперпосиланнями на відповідні джерела, коментарями фахових експертів, даними у відкритих джерелах тощо.

  • ІІ. Виявлення фейкових зображень у медіа

Для участі можуть бути подані фейк-скан або фото в публікації для друкованих ЗМІ чи гіперпосилання або скріншот для інтернет-видань. А також текст із спростуванням та гіперпосиланням на оригінал фотографії, які доводитимуть, що зображення фейкове.

  • ІІІ. Виявлення неправдивих заяв політиків у медіа

Для участі можуть бути подані фейк-скан або фото в публікації для друкованих ЗМІ чи гіперпосилання або скріншот для інтернет-видань цитати політика в ЗМІ, яка містила неправдиву інформацію, і про це не було повідомлено в матеріалі. Крім цього, треба додати спростування та посилання на джерела, які доводитимуть вашу думку щодо того, що вказана заява містить недостовірну інформацію.

У кожній номінації буде визначено по три переможці з гонорарним фондом:

1 місце — 5000 грн
2 місце — 4000 грн
3 місце — 3000 грн

До конкурсу приймаються публікації в онлайн- та друкованих загальноукраїнських та місцевих медіа, які були опубліковані в період з 1 вересня 2018 року по 31 березня 2019 року.

У номінаціях можуть розглядатись не більше трьох матеріалів.

Для подання матеріалів на конкурс потрібно заповнити ЕЛЕКТРОННУ ФОРМУ до 31 березня 2019 року 23:59 включно.


Конкурс проводиться завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID “Медійна програма в Україні”, який виконується міжнародною організацією Internews.