ПЕРСПЕКТИ?ВА квітня


Коли: 11 – 12 квітня

Де: вул. Жуковського 66-а, 2-й корпус ЗНУ, ауд. 414.

Мета тренінгу – формування практичних навичок у висвітленні конфліктно-чутливих тем у ЗМІ (соціалізація ВПО, реабілітація осіб із посттравматичним синдромом). Ви дізнаєтесь:

  • як подолати стереотипи в матеріалах конфліктно-чутливої журналістики?
  • ВПО у медіа: дотримання прав людини,
  • матеріали про осіб із посттравматичним синдромом: як не порушити професійні стандарти?
  • психологічна реабілітація осіб із посттравматичним синдромом: ресурси і практичні поради,
  • профілактика професійного вигоряння,
  • фактчекінг і верифікація інформації у журналістських розслідуваннях.

За додатковою інформацією звертатися за телефоном 066-733-99-06 (Юлія Любченко) чи поштою [email protected].


  • Конкурс соціальної реклами на тему «Протидія торгівлі дітьми та їх експлуатації»

Університет Короля Данила та CEI Cooperation Fund оголошують конкурс соціальної реклами на тему «Протидія торгівлі дітьми та їх експлуатації» в рамках проведення ІІІ Міжнародного симпозіуму “Протидія незаконній міграції та торгівлі людьми

За результатами Конкурсу переможцям присуджуються 1, 2 і 3-є місця у кожній номінації. Призовий фонд становить 3000 грн., знижки на навчання в Університеті Короля Данила та цінні подарунки від партнерів конкурсу. Деталі на сайті УКД

Дедлайн: 9 квітня

Де: м. Івано-Франківськ, вул. Є. Коновальця, 35.

Конкурс грантів для громадських об’єднань та ЗМІ на проведення розслідувань у сфері протидії корупції на регіональному або місцевому рівні. Мета конкурсу – донесення до громадськості об’єктивної інформації про факти корупції через підтримку журналістських розслідувань як одного з найефективніших інструментів контролю над діями влади.

Дедлайн: 24 квітня

Учасники конкурсу: громадські об’єднання та ЗМІ, що працюють як незалежні агенції журналістських розслідувань або в інший спосіб регулярно проводять журналістські розслідування й публікують їх результати.

Розслідування мають мати виключно регіональний або місцевий масштаб.

callum-shaw-1463973-unsplash

Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) пропонує стипендії досвідченим журналістам з Південного Кавказу, Молдови та України. Заявки приймаються до 22 квітня, 2019.

IWPR Reporting Fellowships for Journalists

from South Caucasus, Moldova, and Ukraine

Closing date: April 22, 2019

Fellowship dates: June 1-30, 2019

Коли: 3 квітня

Де:  Харків

Формат спілкування студентів з компаніями. Ти зможеш поспілкуватися з HR-ми топових компаній, послухати лекції від провідних спеціалістів, взяти участь у бізнес-квесті та навіть отримати стажування або джоб-офер.

Подати заявку:

Коли: 14 квітня

Де:  Обласній дитячій бібліотеці (м.Дніпро)

Під час конкурсу ти зможеш поділитися власними творами або творчістю улюбленого поета чи письменника, знайти однодумців і здобути новий досвід. Свій виступ ти можеш доповнити музикою або елементами театралізованої вистави. Учасників оцінюватимуть професійні журі. Найталановитіші отримають дипломи лауреатів та солодкі призи.

Подати заявку: https://bitly.su/Bnlnv 

austin-distel-1462323-unsplash

Коли: 6-7 квітня

Де:  Київ

Це дводенний захід, що відбудеться в «Українському домі» в Києві. Пройди онлайн-навчання, вибери найцікавішу для себе роль та підтримай дитячі команди з усієї України! Понад 1000 школярів з усієї України вирішуватимуть фізичні та соціальні проблеми, з якими зіштовхується людина при тривалому перебуванні за межами Землі.

Організатори заходу забезпечують волонтерів обідами та перекусами протягом обох днів фестивалю. Проїзд та проживання волонтерам організаторами не надаються.

Подати заявку:

У квітні 2019 року Офіційне Представництво Cannes Lions в Україні проведе національний відбірковий конкурс Young Lions Competitions (YLC). Це локальне змагання, під час якого здійснюється відбір команд для участі в найпрестижнішому конкурсі молодих творців у світі. Щорічний конкурс проводиться в рамках міжнародного фестивалю креативності Cannes Lions у Франції.

Формат конкурсу: команди учасників мають виконати завдання за брифом і створити відповідну роботу за 24 години (за 48 годин для категорії Film). У конкурсі можуть взяти участь команди із двох осіб, серед яких фрілансери або працівники рекламних та digital-агенцій, продакшн-студій, спеціалісти сегменту маркетингових комунікацій віком до 30 років (станом на 21 червня 2019 року).

Детальніше: http://creativity.in.ua/ylc

Молодіжна конференція для комунікації молодих лідерів від AIESEC. Форум складається з трьох частин:

Inspire – три мотивуючі виступи від потужних спікерів, які своїм прикладом покажуть, що зміни в Україні можливі
Engage – воркшопи, націлені на розвиток практичних навичок та теоретичних знань
Act – брейнштормінг та командна робота для створення проектів, які можуть бути реалізовані у майбутньому
Спікери:

Квитки: від 300 грн.

Подати заявку:

brooke-cagle-609873-unsplash

Останній конкурс грантів від програми Culture Bridges. Від сьогодні ви можете надсилати заявки на гранти міжнародної мобільності. Це можливість отримати фінансову підтримку на робочу поїздку до чотирьох тижнів. Конкурс розроблений для українських фахівців у сфері культури та креативних індустрій, які планують поїздку у країни ЄС та для колег з ЄС, які хочуть відвідати Україну.

Дедлайн: 11 квітня.
http://culturebridges.eu/international-mobility-grants

Можливість отримати стажування в топовому рекламному агентстві або доступ до лекцій на суму понад 3 500 грн за посиланням https://docs.google.com/…/1RzuhScJl3KOkbqv8ZR8meZUZgL…/edit… Там лежать брифи. 3 на вибір. Тільки вони стоять між тобою та першим досвідом в рекламі.

Тож обирай один чи кілька брифів та покажи всім, на що ти здатен. Свій результат оформлюй в Google Documents або Google Presentation на власний розсуд. Google Форму для здачі роботи ми опублікуємо згодом. Дедлайн до 5 квітня включно.
Судитимуть вас 3 професійних судей, яких ми оголосимо незабаром.

Ти можеш виграти один з призів:
?Стажування в GRAPE.
?Стажування в NEBO ideas agency.
?Стажування у Кинограф.
?Безкоштовний доступ до лекцій від Yaroslav Serdyuk, стратегічного директора Banda та Oleg Tomin, креативного директора BART and FINK на 301.school.

  • Тренінг-практикум для журналістів «Наркотична залежність: знати, щоб допомогти!»

Коли: 12 квітня

Де: Києв ВБО «Конвіктус Україна»

Тренінг має на меті розповісти журналістам про причини та процес формування наркозалежності, поведінку, методи лікування, сучасний соціальний супровід та профілактику залежності серед підлітків та дорослого населення.

У програмі тренінгу:

  • Наркосцена в Україні та світі;
  • Передумови виникнення залежності. Види сучасних наркотиків;
  • Реабілітація наркозалежних. Замісна підтримувальна терапія (ЗПТ). Ефективні способи лікування залежності;
  • Особливості наркотичної залежності у підлітків: реалії сучасної України;
  • Співзалежність. Її прояви у родичів людей, які вживають наркотики;
  • Профілактична робота громадських та благодійний організацій у подоланні хімічної залежності: новітні програми та практики;
  • Толерантне ставлення до представників уразливих груп.
  • У цих питаннях допоможуть розібратися кваліфіковані експерти з ВБО «Конвіктус Україна» та МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Участь у тренінгу безкоштовна! Для участі зареєструйтесь за посиланням до 3 квітня (середа) 19:00. Кількість місць обмежена.

https://goo.gl/forms/IzbWezcV1V9aLOSz2

alexis-brown-82988-unsplash


Джерела: