Збережімо освіту та реабілітацію у Хортицькій національній академії

Комунальний заклад “Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія”, який надає освіту та реабілітацію для 337 дітей та 1113 студентів, потребує допомоги після того, як постраждав від жахливого ракетного обстрілу в жовтні 2022 року.

Основний корпус академії зазнав серйозних пошкоджень, що загрожує безперервності освіти та реабілітаційних послуг. Будівельний батальйон «Добробат» розпочав акцію збору коштів на відновлення “Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії”, завдяки чому академія зможе відновитися і знову приймати сотні дітей та студентів, які потребують навчання та реабілітації.

Академія відіграє важливу роль у житті Запорізької області, надаючи комплексну освіту та реабілітацію для дітей та молоді з першого року життя до вищої освіти. Навчальний корпус академії зазнав критичних руйнувань: зруйновано покрівлю, стіни, пошкоджено основні опори, потрощено стелі, вибито вікна та двері. З метою відновлення повноцінного навчального процесу та реабілітаційних послуг, для відновлення основного корпусу академії за оцінками спеціалістів необхідно зібрати близько п’яти мільйонів гривень.

Команда волонтерів уже розпочала нагальне відновлення навчального закладу. Перші демонтажні роботи проведено в одному з кабінетів, де волонтери розібрали потрощену стелю, підлогу, книжкові стелажі, демонтували перегородки та зняли штукатурку зі стін. Шестеро волонтерів приєдналися до цього важливого завдання.

Проте, активна допомога громади та участь небайдужих людей є вирішальними для успішного відновлення навчального процесу та надання реабілітаційних послуг дітям та молоді.

авторка: Марія Македонська