Радикалізм серед молоді виникає через непорозуміння

Справа Анни Синькової, яка смажила яєчню  на Вічному Вогні, підрив пам’ятника Сталіну у Запоріжжі, заборона маршів ОУН УПА викликають дисонанс у суспільстві. Радикалізм як аспект молодіжної політики зацікавив організаторів дискусії в Запорізькому обласному центрі  молоді, 8 вересня. В ній взяли  участь представники молодіжних громадських організацій  «Молоді регіони»,  «Нова Ера Боротьби» (НЕБО), громадської ініціативи «Національна пам’ять», Запорізького відділення всеукраїнської громадської організації «Талановиті діти України», Запорізької гілки Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Демократичний альянс», фанатського руху, а також студенти запорізьких вишів.

На думку Ігоря  Артюшенко, голови МГО «НЕБО», радикальний рух виникає тоді, коли неможливо досягти порозуміння через діалог. Та й взагалі поняття радикалізму нині розмите. «Як можна порівнювати радикалізм пана Ляшка та радикалізм «Тризубу»  імені Степана Бандери?  В такій ситуації варто враховувати внутрішній зміст та мотивацію організації», – вважає  Дмитро Харьков, координатор ГІ «Національна пам'ять».

Під час дискусії учасники згадали також вислів Уїнстона Черчілля: «Хто в молодості не був радикалом, той не має серця. Хто в зрілості не став консерватором, той не має розуму». Однак, щоб ця теза не загрожувала суспільству, вирішили опоненти, має бути вироблена державна політика та толерантність до того, хто інакше думає, має інші смаки чи інший колір шкіри. Окрім цього, слід враховувати культурні особливості регіону й не нав’язувати «ворожі» ідеали.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Полякова