«Фонтан мистецтв» від художника Шрі Чинмоя побував у Запоріжжі

У Запоріжжі пройшла виставка картин філософа, композитора, художника Шрі Чинмоя «Птахи душі, що мріють про мир та свободу». Твори митця виконані у стилі «Джарна-Кала», що в перекладі з бенгальської мови означає «Фонтан мистецтва».

«На виставці представлено шістдесят робіт майстра. За час роботи експозиції її відвідало близько тисячі людей. Дуже багато позитивних відгуків, адже справжній «живопис серця», – говорить куратор виставки Віра Савіна.

Абстрактні образи Шрі Чинмоя дуже різноманітні і, як стверджував сам автор, мають цілющі властивості. Основний секрет – у кольорі.

«Намагаючись вилікувати себе, ви маєте обрати колір, до якого відчуваєте особливий потяг. Якщо оберете його правильно, з цього дня ваше життя може стати гармонійним», – так говорив художник.p>

Виставка подорожує містами України. Після Запоріжжя її презентують жителям Полтави.

Довідка «Порогів»

Чинмой Кумар Тхош (справжнє імя) – художник, який прагнув до гармонії й миру. Його картини побували в Пуерто-Ріко, Бостоні, Нью-Йорку, Лондоні, Монреалі, Токіо й інших містах. Нобелівський комітет розглядав можливість присвоєння йому Нобелівської премії миру.

У Запоріжжі виставка проходила у виставковому залі Союзу фотохудожників з 1-го по 15-е лютого.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Ганна Ставицька