«Free hugs» знову обнімали запоріжців

Організація «Free hugs» 14 квітня заповнила площу Фестивальну своїми обійманнями. Молоді люди з плакатами на кшталт «Обійму за посмішку» дарували радість усім перехожим.

Безкоштовні обійми, або, як це звучить в оригіналі, Free Hugs, – рух, учасники якого виходять на вулиці й пропонують незнайомим людям свої обійми. Такі заходи були засновані австралійцем Хуаном Манном у 2004 році. Міжнародну популярність цей рух отримав 2006 року завдяки музичному кліпу австралійської рок-групи «Sick Puppies», опублікованому на YouTube.

Один із «обійнятих» Олександр Щедрий поділився своїми враженнями: «За професією я вчитель. Знаєте, приємно бачити, що молодь, яку ми виховували, настільки наповнена любов’ю до оточуючих, що з радістю готова подарувати частинку свого щастя зовсім незнайомим людям! А якби їх зараз тут було не двадцять, а сто? Ви уявляєте, скільком людям вони б підняли настрій? Наша проблема в тому, що ми песимістично дивимося на життя. Якби я був у їхньому віці, то обов’язково брав би участь у подібних акціях!».

Під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також окситоцину – гормону, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Віталіна Бистрицька