Опитування: як добре скласти ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання на сьогодні є найактуальнішою  темою  для абітурієнтів. Менше, ніж за два тижні розпочнеться здача тестів. «Пороги» запитали у минулорічних випускнів шкіл, як, на їхню думку, вдало скласти ЗНО.

Юлія Ковтун, 2 курс, НУ ЮАУ ім. Ярослава Мудрого:

– Насамперед потрібні знання. Але тільки цього недостатньо – треба вміти їх правильно застосовувати. І, звичайно, орієнтуватися. Без цього ніяк. Буде корисно пройти пробне тестування. Це допоможе почувати себе впевніше під час самого ЗНО.

Денис Чеберко, 1 курс, ЗНТУ:

tyle=”text-align: justify;”>
– По-перше, не варто сподіватися на випадок, удачу та  інші дурниці. Тут розраховувати потрібно тільки на себе. По-друге,  вправно поєднувати відпочинок і навчання. А по-трете, не хвилюватися.

Настя Портна, 1 курс, НФаУ:

– Щодо мене, я заздалегідь знала, де хочу вчитися. Подивилася, які предмети мені здавати, дізналася, які нюанси потрібні для вступу в цей університет.  Мені потрібно було здавати хімію, але я її не знала майже зовсім. Взяла тести минулих років. Кожного дня займалася цим предметом. Вивчила тему. Пройшла тест. І вийшло так, що цей предмет здала найкраще з усіх. Тому що справді приділила йому багато уваги. Щодо везіння, то на це не слід розраховувати. Це занадто важливо, щоб просто так довіритися нагоді.

Олексій Ведмідь, 2 курс, НУХТ:

– До ЗНО треба готуватися заздалегідь і дуже серйозно. Якщо ви вже обрали професію, подивіться, які предмета вам треба здавати. І ретельно готуйтесь до них. На сайті ЗНО є пробні тести, які є дуже доречними для підготовки.

Анастасія Овсюк, 1 курс, ЗНУ:

– ЗНО – це лотерея: пощастить – не пощастить. Більшість виконують завдання навмання. І багато хто потрапляє таким чином на бюджет. А ті, хто добре навчалися, не набирають навіть прохідних балів. Я вважаю, що ЗНО просто не потрібне Україні. А якщо ми вже так хочемо наблизиться до Європи, то  потрібно дотримуватися всіх заходів, які надає програма.

Артем Туриченко, 2 курс, ДНУ:

– По-перше, потрібні зібраність і зосередженість. Ніяких сторонніх думок в цей день не має бути.  Насправді дуже важливо просто не звертати ні на що увагу, тоді ви згадаєте все, навіть те, що чули краєм вуха.

Катя Сиваш, 1 курс, ЗНУ:

– Секрет успіху дуже простий: старанність та удача. ЗНО не виходить за рамки шкільної програми, тому підручників для підготовки цілком достатньо для всіх предметів, крім іноземної мови. Для того, аби успішно скласти ЗНО з іноземної, треба репетитор. І, звісно, трохи удачі, аби на тестах отримати питання, які добре повторив.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Олена Наталуха