Творче об’єднання «Цинамон» повернулося в Запоріжжя зі своїми літературними вечорами

Останнім часом у нашому місті часто проводять так звані літературні вечори. Але це не можна вважати мінусом, адже такі заходи є символом того, що в Запоріжжі багато талановитих людей. Кожна організація, яка створює подібні заходи, будує нову площу для виступів.

Цього разу ми познайомимо вас із «Цинамоном» – творчим об’єднанням, яке є одним із наймолодших в Запоріжжі, бо існує близько дев’яти місяців. На вихідних відбулася зустріч поетів та співаків «№3».

Раніше «цинамонівські» поети збиралися на квартирах, влітку проводили концерти на свіжому повітрі, а потім перемістилися до кафе. На жаль, згодом кафе закрили, й літературні зустрічі на певний час призупинилися.  Здавалося, що все закінчилося, однак організатори знайшли для себе притулок у новому закладі, де восени  знову розпочали свою діяльність із лозунгом «Повернення Цинамону».

Саме восьмого грудня відбулася третя частина «повернення». В цей вечір на імпровізованій сцені дебютували нові поети: Анастасія Митко, Яна Маяковська, Дарья Дорда та мастодонти (як жартівливо називають старожилів «Цинамону») – Катерина Тіторенко, Маша Малюта та інші.

Саме ця третя частина повернення пройшла під гаслом «відкритого мікрофона»,  тому що взяти участь у виступі можна було кожному бажаючому при попередній реєстрації.

Вечір пройшов затишно та цікаво. Під приглушене світло та повну тишу серед слухачів лунали ліричні вірші поетес, сатирична проза Сергія Сліпченка та відомі пісні у виконанні голосистої співачки Юлії Антімірової. Ведучим заходу був Григорій Шадара, який вдало організовував виступаючих та публіку, жартував та підтримував необхідний настрій серед усіх присутніх.

Сергій Сліпченко зі своєю помічницею

Ми поцікавилися в одного з організаторів «Цинамону» Артема Кучерявого, чим їхнє творче об’єднання відрізняється від інших, на що він відповів:  «Унікальністю творчого об'єднання «Цинамон» є те, що він створений у дусі молодіжної живої сили, яка з кожним днем розвивається, стає якіснішою та, найголовніше, передає потенціал і натхнення іншим. «Цинамон» є чимось новим для міста. По-перше, тому що це перше творче об'єднання, яке має на меті створення якісного українського творчого продукту. По-друге, він перший почав співпрацювати з іншою молоддю, з громадською організацією «Національне Відродження», оскільки об’єднуючи зусилля, ми підтримуємо один одного та підштовхуємо на нові звершення».

Двері «Цинамону» відкриті для кожної творчої особистості, бо його заходи абсолютно безкоштовні.

Нагадаємо, свої вечори «Цинамон» проводить за традицією по суботах через тиждень. Про майбутні заходи можна дізнатися в офіційній групі «Цинамону» в соціальній мережі «Вконтакті».

Фото з архіву «Цинамону»

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Яна Мостова