Близько 50-ти відсотків українських журналістів не мають профільної освіти

На зустрічі прем’єр-міністра України Миколи Азарова з членами Національної спілки журналістів України голова останньої Олег Наливайко наголосив на тому, що близько 50-ти відсотків журналістів не мають суто журналістської освіти.

За різними оцінками, до 80-ти відсотків випускників журфаків не працюють за фахом. Тому потрібно порушити питання про реформування журналістської освіти в Україні.

Також Олег Наливайко зазначив, що ситуація на медіа ринку складна в усьому світі. Загальносвітовими тенденціями є падіння доходів рекламного ринку, висока собівартість продукту, стагнація газетних напрямів.

Позаштатний радник Президента України Дмитро Видрін стверджує, що сьогодні журналістика в Україні – не найбільш затребувана професія:  «Проблема не в тому, що погано готують журналістів, а в тому, що роботодавці ставлять дуже низьку професійну планку: висвітли скандал, опиши аварію, «мордобій». При цьому вони не працюють над написанням якісного журналістського розслідування. Тут винні не лише журналісти, але й роботодавці й суспільство, які не дають запит на такий складний жанр. Крім того, журналісти не розкривають міжнародні події», – запевнив Дмитро Видрін.

Джерело :http://ua.for-ua.com/ukraine/2013/02/01/114132.html, http://ua.for-ua.com/ukraine/2013/02/04/115418.html

Фото: http://www.telekritika.ua

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дарья Андреева