Запорізький ліфт спричинив смерть літньої жінки

Днями на вулиці Маліновського, що у Космічному мікрорайоні Запоріжжя, в кабіні ліфту між п’ятим та шостим поверхами застрягла літня жінка. Під час порятунку запоріжанки механіками комунального підприємства «Основание» вони випала з кабіни прямісінько в шахту. Від отриманих травм жінка померла в лікарні за декілька годин.

Причиною фатального падіння, на думку експерта, став непрофесіоналізм та недбальство рятівників: «Вони порушили правила безпеки при рятівних роботах. Механік мав підняти ліфт до кінцевої зупинки й випустити пасажира. За моїми здогадками, людина могла потрапити до шахти ліфта тільки тоді, коли ліфт стояв не на точній зупинці, а пасажир на колінах вибирався з ліфту», – прокоментував заступник генерального директора ТОВ «Укрбелліфт» Ігор Волконський.

width: 250px; height: 165px; float: right; margin-left: 10px;” />

Проте представники влади висувають іншу версію. Мовляв, жінка загинула у зв’язку з власною необережністю: не треба було намагатися вибратися з кабіни. «Одна людина знаходилася на шостому, одна на п’ятому поверсі, й той механік, який знаходився на п’ятому, взяв пакети з рук жінки. Коли він ставив їх на підлогу, відвернувся. А коли повернувся назад, жінки вже не було», – розповів міський голова Олександр Сін.

Проблема ліфтів у Запоріжжі піднімається лише тоді, коли з шахти тягача дістають черговий труп. Так, декілька років тому в запорізькому ліфті загинула вагітна дівчина. За словами мера міста, порядок виїздів на аварійні випадки відтепер зміниться. І саме це стане базою, яка в подальшому збереже не одне життя.

Джерело: Новини ТВ-Голд

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Анастасія Кучер