Представники запорізької ЛГБТ-спільноти провели Райдужний флешмоб

Представники запорізької ЛГБТ-спільноти провели Райдужний флешмоб, присвячений  Всесвітньому дню боротьби з гомофобією та трансфобією у п'ятницю, 17 травня.

Зустріч відбулася на березі Дніпра. Геї, лесбійки, бісексуали, трансгендери та їхні друзі висловили свою точку зору за допомогою різнокольорових повітряних кульок і листівок. Кожен із учасників акції написав кілька слів, зафіксувавши на папері свої мрії та побажання. Листівки прив'язали до повітряних кульок, щоб потім випустити в небо як послання світу й усім людям. Своє ставлення до гомофобії учасники продемонстрували, зробивши написи «F*ck homophobia» і «Кохання сильніше ненависті».

Як писалося раніше, день обрано не випадково: саме 17 травня 1990 Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я гомосексуальність було виключено зі списку захворювань і визнано одним із варіантів нормальної сексуальної поведінки.

Офіційно День боротьби з гомофобією та трансфобією відзначають з 2003 року, а з 2009 року представники ЛГБТ-спільнот більше, ніж зі 100 країн світу організовують «Райдужний флешмоб».

Наразі проблема гомофобії та трансфобії в українському суспільстві актуальна як ніколи, адже парламент розглядає аж чотири законопроекти, що забороняють так звану «пропаганду гомосексуальності», а фактично – будь-яке позитивне згадування про неї в публічному просторі.

І як би не старалися опоненти ЛГБТ-товариств звести цю «проблему» до нуля, рух за права сексуальних меншин не лише триває, але й набирає обертів. Адже поки питання стоїть ребром, а керівництво нашої держави, на відміну від керівництва ЄС, не має гадки, що робити, боротьба триватиме.

Фото надані організаторами заходу.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Майброда