Молодих журналістів Запоріжжя нагородили за участь у конкурсі «Нащадки переможців»

Вчора, 14 травня, в будівлі облдержадміністрації відбулося нагородження учасників конкурсу «Нащадки переможців», що вже 14-й раз збирає молодих журналістів, представників  шкільних газет та студентської преси.

На цей раз свої роботи відправили близько 300 юних журналістів-представників п’яти ВНЗ, дванадцяти професійно-технічних закладів та дев’яноста шкіл. Для учасників цей конкурс став традиційним, із року в рік вони відправляють матеріали, присвячені історичній пам’яті рідної землі. Цього разу захід присвятили 70-річчю Сталінградської битви.

at: right; margin-left: 10px;” />Роботи представлені у таких номінаціях: «70-річчю Сталінградської битви присвячується», «Найбільша перемога», «Мій супер-герой», «Скажемо «Ні» фашизму!», «Моя активна соціальна позиція», «У мене є Мрія!, «Дозвілля як частина мого життя», «Україна – слов’янська земля», «Кузня успіху», «Будь здоровим!», «Ювенальне право – кому це потрібно», «Заводська прохідна».

Конкурс створений молодіжною організацією «Акцент» разом зі Всеукраїнською суспільною організацією «Первозащитное общественное движение «Русскоязычная Украина» і підтриманий міською владою. Він проводиться з метою патріотичного виховання молоді та залучення молодих журналістів до обговорення соціально важливих тем.

«Сьогодні, коли в День Перемоги до меморіалів та пам'ятників з кожним роком приходить все менше ветеранів, саме на молодому поколінні лежить найважливіша роль збереження пам'яті про героїчний подвиг українського народу, який не тільки здобув перемогу у страшній війні, але й відновив у повоєнні роки країну з руїн», – підкреслив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Найкращі роботи відзначили дипломами переможців та збірником з усіма творами учасників «Летопись», який також розповсюдять серед навчальних закладів та бібліотек Запоріжжя й області.

Організатори наголошують на важливості патріотичного виховання молоді й планують провести в жовтні цього року ще один конкурс, присвячений Дню визволення Запоріжжя.

Заголовне фото: Яна Коваль

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Журба