Премія «Золотого пензлика» знайшла своїх переможців під час благодійного інтеграційного концерту

У розпалі сонячного дня, в суботу, 18 травня, в палаці культури «Орбіта» проходив благодійний інтеграційний концерт дитячо-юнацьких талантів. На сцені виступали як діти й молодь з особливими потребами, так і звичайні школярі й студенти.

Заходжу до холу закладу й бачу: навколо панує атмосфера свята. Поруч бігають діти, а в руках у них кульки й прапорці. Батьки ходять із боку в бік, знайомляться один з одним і з нетерпінням чекають на початок заходу.

Пройшлася коридором: стіни прикрашені живописними малюнками на будь-який смак – це юні художники демонструють свої таланти. Тут можна знайти зображення як суворого міліціонера, що стоїть на варті порядку, так і хлопчика-кухаря з ковпаком на голові, оточеного всілякими солодощами. До речі, наприкінці концерту мали оголосити імена тих щасливчиків, чиї роботи судді оцінили вище за інших.

>
Нарешті потрапляю до концертної зали. Я прийшла вчасно: більшість дорослих вже зайняли свої місця, поруч посадили дітей і приготувалися до урочистої події.

Відомий запорізький співак Микола Білик вийшов на сцену, щоб у черговий раз вразити всіх своїм талантом. Потужна за своєю енергетикою композиція «Подаруй світло» принесла відчуття легкої закоханості та юнацької віри в світле майбутнє.

Після цього на сцену вийшли ведучі конкурсу: «Ми раді вас вітати сьогодні в цьому чарівному місці, – пролунало зі сцени. – Сподіваємося, що наш проект відкриє таланти в пісенній, театральній та образотворчій сферах. Дочекайтеся кінця: найкращі художники та художниці будуть нагороджені грошовими призами, а найактивніші заклади отримають сучасні комп’ютери».

І тут відбувся справжній вибух емоцій: Вікторія Шпигун заспівала пісню Джамали «Маменькин сынок», причому виконання неможливо було відрізнити від оригіналу. Елементи джазу, соулу та ритм-н-блюзу підкорили серця присутніх.

А далі весь концерт був побудований на повному протиставленні одного номера іншому: то на сцені танцює маленька Марго Деркач і своїм тоненьким голоском співає пісню родом із дитинства «Прекрасне далеко», то раптово з'являється Надія Кирда з кавером на пісню Адель «Rolling in the deep». Здається, ніби тільки-тільки ми насолоджувалися веселою композицією Ганни Сікорської «Трамвайчик», як сценою повністю заволоділа танцівниця Катерина Остапко.

Після виступу студії естрадно-спортивного танцю «Fantazy», під час якого зовсім маленькі діти дивували всілякими трюками – робили колесо і сідали на шпагат, – завіса знову опустилася й на сцену вийшли ведучі: «А зараз пропонуємо вам, наші юні учасники, піднятися до нас та взяти участь у міні-конкурсі. Нам потрібно три учасники, які зможуть із заплющеними очима малювати на полотні та водночас пританцьовувати».

Довго прохати не довелося: маленькі кинулися обганяти один одного, бажаючи опинитися в числі тих трьох найперших. Але цього виявилося замало, адже хтось мав тримати їм полотна. Тому кожному учаснику довелося покликати свого батька/вихователя/старшого друга.

Два хлопчика й одна дівчинка протягом трьох-чотирьох хвилин малювали все, що їм спадало на думку. Це бурхливе дійство супроводжувалося оваціями та закінчилося нічиєю.

Далі на сцені демонстрували свої таланти співачки Аліна Мансурова, Надія Кирда, Вікторія Шпигун, Олександра Горб та Аліна Бебешко.

Після виступу вокалісток сцена засяяла красою дівчатвихованок театру моди «Model Agency». І ось настала вирішальна частина – нагородження. Почалося все з конкурсу малюнків. Ведучі зазначили, що діти цього року дуже талановиті й вони просто зобов’язані досягти висот у сфері образотворчого мистецтва.

Загалом на конкурс надіслали більше восьми тисяч малюнків, але відзнаку за креативність отримали Кирило Орлов, Олександра Мельник, Влад Іверов. Діти посіли третє місце та отримали винагороду в розмірі 200 грн. кожний.

На другому місці влаштувалися Іван Махіня, Уляна Шовкопляс та Антон Колодочка. Отримавши свої конверти з призом у 400 грн., вони, задоволені, стояли на сцені та посміхалися фотокамерам.

Для оголошення переможців на сцену  викликали трьох молодих художників і кожному з них присудили премію за креативність у різних темах. Так, Максим Підгорний отримав перше місце у номінації «Моє любе місто/село», Аліна Усовіч – за свій малюнок на тему «Моя майбутня професія», а Олена Колісник влаштувалася на переможному місці за композицію на тему «Моє щасливе дитинство.

Усі аплодували переможцям, а для щасливих батьків, викладачів та друзів лунали святкові мотиви пісні «Все буде добре».

Фото: vk.com/penzlyk

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Марія Стрельцова