Ялтинський Крокодиляріум: крокодилячий «дитячий садок» та можливість погодувати рептилій

У курортному місті Ялта відкрили ферму крокодилів, що має назву «Ялтинський Крокодиляріум».  Його створили в липні 2011 року, й після цього ферма щорічно оновлюється новими рептиліями.  Згідно з даними 2013 року, на фермі мешкає більше ста крокодилів, варанів та черепах.

Серед рептилій є як малі, так і крупні види, наприклад, найбільший в світі нільський крокодил.

Також тут можна побачити кубинських крокодилів, крокодилових кайманів, африканських тупорилих крокодилів, а також кайманів Шнайдера.

На Крокодиловій фермі є декілька представників найдавніших видів черепах – грифові черепахи. Вони є найбільшими в Україні.

Увагу туристів привертають й тигрові пітони. Вони також є одними з найкрупніших представників на території нашої країни. Довжина кожного – 4 метри.  Самка є унікальним видом – альбіносом.

Найкрупніша пара нільських варанів, кожен із яких завдовжки сягає 1,5 метри, є ще однією гордістю Крокодиляріуму.

Тут також є такий собі «дитячий садок», а саме 77 трирічних нільських крокодилів, що мешкають в одному великому акваріумі. Цікавим є й те, що їх дозволено годувати. Три сирі шматочки м’яса коштують 10 гривень.

В своїй розповіді екскурсовод зазначив, що всі види дуже різні, й деякі з них здатні стрибати в висоту на 2,5 метри, а інші здатні лазити деревами. Це означає, що від крокодилів майже неможливо втекти.

Відвідувачка Лілія Андріївна поділилась враженнями з «Порогами»: «Такого я ще не бачила! Це дійсно атмосфера минулого часу, коли нас ще не існувало. Я щойно годувала крокодилів і відчула, як підскочив адреналін».

Дорослий білет коштує 50 гривень, дитячий – 30. У вартість квитка входить екскурсія, відеозйомка та фото. Крокодиляріум працює без перерв та вихідних.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Каріна Сєчіна