На філологічному факультеті ЗНУ відкрили нові спеціальності

Нещодавно на філологічному факультеті Запорізького національного університету офіційно відкрили нові спеціальності «Переклад українсько-російсько-болгарський» та «Переклад українсько-російсько-польський».

Факультет підтримує тісні зв’язки з навчальними закладами та дослідними установами України, Росії, Білорусі, Польщі, Словенії, Болгарії, Канади, Китаю. Також налагоджені контакти з Вроцлавським, Ягеллонським (Краків, Польща), Познанським університетами. На факультеті працюють викладачі-іноземці з польської та болгарської мови. Крім того, студенти можуть проходити стажування в цих країнах.

Ті, хто навчатимуться на нових спеціальностях з перекладу, матимуть змогу працювати за такими професіями: перекладач з трьох мов (українська, російська, болгарська або українська, російська, польська), менеджер, секретар-референт, гід-перекладач, перекладач-консультант, завідувач відділів міжнародних зв’язків, – а також реалізувати себе в рекламних агенціях, науково-дослідних установах, навчальних закладах різних типів, тобто бути конкурентоспроможними на ринку праці не тільки нашого міста, але й усієї країни та навіть за кордоном.

«Відкриття нових спеціальностей – це відкриття нових перспектив.  Сподіваюся, що бажаючих їх здобути буде достатньо. Крокуючи в Євросоюз, Україна потребуватиме перекладачів зя слов’янських мов», – зауважила «Порогам» декан філологічного факультету Тамара Хом’як.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Каріна Сєчіна