В ЗНУ обговорили проблеми сучасного молодіжного телебачення

На базі факультету журналістики Запорізького національного університету 25 вересня пройшов круглий стіл «Цифрове ефірне мовлення на регіональному каналі: молодіжні програми».  У заході взяли участь Олег Пастухов (експерт Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні), Ольга Вакало (автор і ведуча програми «Знак запитання» на ЗОДТРК), Володимир Манакін (декан факультету журналістики ЗНУ), Алла Тернова (завідувач навчальної лабораторії телевізійної журналістики факультету журналістики ЗНУ), а також студенти-журналісти.

Темою для обговорення стали молодіжні програми. Під час розмови виникло питання, що ж вважати молодіжним телебаченням – те, яке виробляє молодь,чи те, що спрямоване на молодь. Однак конкретної відповіді опоненти так і не знайшли.

«Моя особиста думка в тому, що молодіжне телебачення – це поле, де можна самореалізуватися. Тому хочеться вірити, що навіть після переходу на «цифру» воно залишиться потрібним. Молодіжне мовлення, на мою думку, у більшій частині має виконувати виховну функцію: як з екрану телевізорів, так і спрямовану на тих, хто його робить», – висловилася один із організаторів заходу Тетяна Захарс.

Крім того, обговорювалися складнощі переходу на цифрове телебачення та повний його перехід в інтеренет-площину. «Неважливо, якого формату набуде телевізійне мовлення – аналогове чи інтернет-телебачення, головне, щоб воно було якісне», – зауважив Олег Пастухов. Також він підкреслив важливість того, щоб на телебаченні працювали професіонали. Саме в такому разі не виникатиме труднощів із виробленням програм.  

«На сьогодні тема, яка обговорювалася на зустрічі, стоїть досить гостро, особливо для молодих журналістів. Не маючи відповіді на запитання про фінансування, мало уявляється подальший розвиток цифрового телебачення, щоб в ньому були присутні незаангажованість, достовірність та об’єктивність. Завдяки молодому поколінню твориться нова платформа й нова журналістика», – поділилася власними роздумами після заходу студентка 4 курсу журфаку ЗНУ Анна Анісімова.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Алина Ковтун