ЗНУ влаштує масштабний благодійний концерт «Коло добра»

Благодійний концерт «Коло добра» відбудеться 15 листопада о 16.00 в актовій залі другого навчального корпусу Запорізького національного університету. З допомогою цього концерту зберуть кошти на лікування декількох студентів ЗНУ, які потребують матеріальної допомоги.

«Благодійний концерт – ініціатива молоді, спрямована на корисну й важливу справу, це прояв високого гуманізму. Немає нічого дорожчого за життя. Сподіваюся, подібні заходи будуть проходити не тільки в нашому університеті», – відзначив ректор Запорізького національного університету Микола Фролов.

Організатори – співробітники центру культурно-масової роботи ЗНУ та волонтери – розповіли, що наразі п’ять студентів їхнього вишу потребують грошей на лікування або реабілітаційний курс. Серед них: Роза Мамедова, Богдан Зінченко, Мар’яна Уланова, Олексій Марков і Сергій Деркач.

Так, Розі Мамедовій у Москві поставили страшний діагноз – злоякісна гліома головного мозку. Небайдужі студенти з її рідного факультету іноземної філології почали збирати кошти для допомоги ще в лютому. Завдяки зібраним грошам Роза пройшла перший курс променевої терапії, після ще одного курсу пухлина стала меншою. Наразі дівчина проходить курс реабілітації, однак через скрутне матеріальне становище родина не може самостійного його сплатити.

Богдан Зінченко впав із верхнього поверху нічного клубу «Платинум» (висота – 17 метрів), пережив значну кількість операцій, тепер заново вчиться ходити. Необхідні кошти на реабілітацію.

Мар’яна Уланова потрапила в ДТП, отримала численні переломи, пережила декілька операцій. Для реабілітації отриманих дівчиною травм потрібно багато часу й коштів.

Олексія Маркова побили невідомі біля дому, він 4 дні перебував у комі, зараз знаходиться вдома, але в хлопця важка черепно-мозкова травма, короткочасна втрата пам’яті. Родина Олексія потребує будь-якої матеріальної допомоги.

Сергій Деркач днями потрапив у автомобільну аварію, їдучи з другом на змагання. Хлопець прийшов до тями, але знаходиться в тяжкому стані.

«Багато наших студентів потрапляють у складні ситуації. Їхні друзі, однокурсники горять бажанням їм допомогти. Ми вирішили зробити це вперше масштабно, великим концертом, аби зібрати якомога більше коштів і допомогти хлопцям та дівчатам», – розповіла ініціатор проведення заходу, директор Центру культурно-масової роботи ЗНУ Юлія Янько.

ЦКМР запросив на концерт музикантів, співаків, танцівників, відомих не тільки в Запоріжжі, а й поза його межами, зокрема, народний театр сучасної хореографії «Фенікс», танцювальний колектив «Юнити» (проект «Школа, мы ищем таланты») та Віталія Тищенко, Тараса Василенко (учасник етно-хоп гурту «Крапка»), команду КВН «Заинька» (учасники Вищої Української Ліги КВН, учасники телешоу «Бійцівський клуб», переможці проекту «Розсміши коміка», чемпіони Відкритої Запорізької Ліги КВН), Арсена Мірзояна (фіналіст шоу «Голос країни»), гурти «The Syncopation», «Все поруч», «Зефір»; колектив «Far4», команду «Капіталіст бенд», український рок-гурт «Декаданс».

«Ми навіть здивувалися, що всі артисти, яких ми запрошували, відразу погоджувалися виступити на нашому концерті. Було дуже приємно, що вони виявилися небайдужими до важких життєвих ситуацій молодих людей», – зізналася Юлія Янько.

Також кошти на лікування та реабілітацію для студентів збиралися протягом щорічного конкурсу «Дозвольте відрекомендуватися, перший курс!» та конкурсу флешмобів.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Євгенія Науменко