Соціальна позиція

 Нещодавно, на дисципліні «Вступ до спеціальності» ми почали вивчати одну з найцікавіших , та на мою думку найважливіших тем . Це соціальна позиція журналіста. І я вважаю ,що  дуже доречно ,адже для нас це є актуально і саме журналіст часто формує громадську думку.

Як ми дізналися на лекціях і як я зрозуміла ,соціальна позиція це -філософські принципи людини ,яких вона дотримується і які відстоює. Вони базуються на гуманізмі, правдивості і об’єктивності, демократизмі ,патріотизмі та інших. Соціальна позиція зароджується у кожної людини на основі виховання, обізнаності ,впливу оточуючих на моральних цінностях та іншому.

З одного боку це все дуже зрозуміло і просто ,але насправді не кожен здатен до останнього відстоювати свою думку, а хтось навіть побоїться оприлюднити її. Бувають і такі ,що заради грошей пишуть те ,що вигідно комусь, а не те що є насправді.

Насправді кожен журналіст рано чи пізно зустрічається з цією проблемою. І саме у цей момент потрібно зробити правильний вибір, від якого буде залежати твоє життя.

Адже ступивши на шлях журналістики ми повинні розуміти, що від тепер відповідаємо за свої слова.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Ольга Махинько