Школа Медіа Стандартів навчила журналістів-початківців роботі з інфографікою та професійній етиці

Запорізькі журналісти-початківці отримали чергову можливість підвищити свою професійну майстерність. Скористалися нею і студенти факультету журналістики Запорізького національного університету. З 27 по 29 січня вісім молодих медійників із міста й області навчалися в Школі Медіа Стандартів. Тренером виступила Ольга Юркова.

«Мета нашої Школи – навчити молодих журналістів стандартів роботи в медіа, зламати стереотип уявлень про етику як щось абстрактне й теоретичне. Це фундамент нашої професії. Саме дотримання стандартів відрізняє журналістський матеріал від художньої літератури, пропаганди або будь-чого іншого. Це відповідальність перед читачами, героями матеріалу, суспільством. Журналісти інколи змушені балансувати на грані закону, щоб донести правду. Етичні ж норми допомагають пройти по ній і не впасти», – прокоментувала завдання Школи медіатренер, редактор відділу в журналі «Країна» Ольга Юркова.

Триденний тренінг допоміг учасникам детальніше розібратися не тільки в професійних стандартах та етиці журналіста, а й вдосконалити вміння роботи з джерелами, мультимедійністю, навчив використовувати в публікаціях інфографіку й знання бренду журналіста в соціальних мережах.

«Журналіст може написати велику якісну статтю, вкласти в неї час і працю, але її прочитає сотня людей. Водночас тисячі будуть перепощувати посередні картинки у Facebook, і нічого з цим не вдієш. Інфографіка ж дозволяє виділити головне й швидко донести до споживача. Хороша графіка «чіпляє», змушує цікавитися темою глибше. Ми ставили за мету дати простий алгоритм її виготовлення в умовах невеликих бюджетів, ресурсів і ситуацій, з якими доводиться зіштовхуватися місцевим медіа», – зауважила Ольга Юркова.

«Тренінги якісно «розбавили» мої канікули. Тут я познайомилася з колегами-журналістами та почерпнула багато нової інформації. Насправді такі заходи надихають на нові звершення та спонукають до творчості!», – поділилися враженнями від участі в Школі студентка четвертого курса журфаку ЗНУ Анна Абліцова.

Проект реалізувала Асоціація незалежних регіональних видавців за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Геннадій Матвієнко, Марина Ботнарева