Під час міжнародної конференції у ЗНУ обговорили модернізацію політичної системи України

У Запорізькому національному університеті 28 березня провели IV міжнародну конференцію «Соціальне прогнозування та проектування: модернізація політичної системи України». У заході взяли участь як відомі політологи та соціологи, так і молоді науковці – аспіранти й студенти із провідних вишів нашої країни.

Організаторами заходу, крім ЗНУ, зокрема, факультету соціології та управління, стали Міністерство освіти і науки України, Національне агентство України з питань державної служби, Соціологічна асоціація України, Запорізька державна адміністрація, Запорізьке управління державної служби, Софійський університет «Святий Климент Охридський», Тюменський державний університет, Рязанський державний університет імені Сергія Єсеніна, Саратовський державний університет імені Микола Чернишевського, фонд «Майстерня Євразійських ідей», проект ЄС-ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ».

«Ця конференція стала традиційною для нашого вишу. Це свідчення того, що попри складні умови в країні університет продовжує забезпечувати стабільний навчальний процес, а наші студенти й аспіранти отримують необхідні їм знання», – відзначив ректор ЗНУ Микола Фролов.

Також Микола Олександрович побажав, щоб під час конференції науковці знайшли виважені й обґрунтовані відповіді на важливі для нашої країни запитання.

Перед присутніми на пленарному засіданні виступили декан ФСУ Максим Лепський із доповіддю на тему «Дизайнерська» деформація як загроза модернізації розвитку політичної системи України», професор кафедри соціальної філософії та управління ЗНУ Віталій Воловик («Необхідність і випадковість, можливість і дійсність в політичному прогнозуванні»), професор кафедри політології ЗНУ Олена Кіндратець («Політична модернізація як відповідь на зовнішні та внутрішні виклики») і в.о. завідувача кафедри соціальної філософії та управління ЗНУ Тарас Бутченко («Формування суб’єкта проектного відновлення єдності суспільних потреб і суспільних інтересів»).

Після завершення пленарного засідання на учасників заходу чекав вебінар із іноземними колегами – політологами з Росії та Вірменії, а також робота за секційними напрямами.

Джерело: sites.znu.edu.ua

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Пороги