Творча спільнота «Блік» спробувала об’єднати Україну за допомогою мистецтва

Експозиція творчих робіт живопису та графіки запорізьких майстрів пензля «Під єдиним небом» відбулася в арт-галереї «Скрижаль» 4 квітня. Захід пройшов під гаслом: «Єдиний народ – єдине рішення! Чисті серця – чисті руки». Таким способом митці Запоріжжя хотіли об’єднати та заспокоїти народ.

«У зв’язку з сьогоднішньою політичною ситуацію в країні ми хотіли показати сучасну виставку без протиріччя. Всі ми різні, але не повинні протистояти один одному», – наголосив організатор заходу, член творчого об’єднання «Блік» Ігор Сімелін.

На виставці представили картини близько десяти художників. Кожна несла свою ідею. Однак витвір, що особливо привернув увагу відвідувачів, – зображення карти України сьогодні, створене одним із членів об’єднання «Блік» Ігорем Бережним. Полотно розгортає перед нами Україну, яку ділять між собою різні держави, й сам автор вже не розуміє, чи Україна українська, чи вже ні. Зображення ж знаку миру, який використовували хіпі, в районі Запоріжжя говорить про те, що люди за спокійне вирішення проблем.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Крістіна Собко