У Запоріжжі святковою ходою відзначили день української вишиванки

У день української вишиванки, 15 травня, запоріжці влаштували справжній парад, що розпочався о 17:00 біля площі Поляка. Напередодні тут відбулася хода з українськими прапорами, а наступного ж дня близько 400 активістів та мешканців міста разом із українською символікою, одягнувшись у вишиванки, пройшли від площі Поляка до Запорізької ОДА, де потім провели конкурс на найкращу вишиту сорочку. Захід організувала «Студентська свобода». До дійства також доєдналися різні громадські організації.

Усі, хто завітав на парад, в основному, були вдягнені в колоритні та яскраві речі. Дуже багато людей мали з собою українські прапори. Спочатку городяни заспівали гімн, а вже після цього на годинному мітингу можна було почути чудовий голос Ярини Геращенко, яка й зібрала в одному місці так багато людей. Також на заході неодноразово лунали лозунги: «Слава Україні!» та «Слава нації!».

Організатори засвідчили «Порогам», що єдина мета цього параду – об’єднання українців та всіх патріотів міста. «Запоріжжя – це батьківщина козацтва. Тому ми всі повинні показати, що Запоріжжя – це справжня Україна», – зазначили організатори свята.

Наприкінці дійства Ярина Геращенко повідомила: «Людей прийшло стільки, скільки й було заплановано. Дуже приємно бачити таку кількість громадян у вишиванках. Сподіваюся, що це перейде й у повсякденне життя кожного».

У конкурсі на найкращу вишиту сорочку виграли одразу двоє – мати з 9-місячною дитиною. В нагороду їм подарували український прапор. 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дмитро Кононенко, Олександра Льовіна