Напередодні Дня Перемоги адміністрація обласної бібліотеки та школярі привітали ветеранів

Напередодні Дня Перемоги, 7 березня, в обласній бібліотеці імені Горького відбувся концерт-привітання для ветеранів Великої Вітчизняної війни. Під час офіційної частини організатори та адміністрація бібліотеки вітали присутніх теплими словами та бажали, в першу чергу,  міцного здоров’я, спокою, мирного неба.

«Від усього серця я дякую вам за те, що ви є , і за все, що зробили для нас. Дійсно, неможливо звикнути до того, що вас залишилося не так багато, а в більшості немає сил навіть прийти. Сьогодні з нами лише один ветеран. Але ми дуже раді, що Надія Антонівна завітала на наш захід, і будемо на неї чекати й у наступному році», – звернулася до гостей заступник директора бібліотеки імені Горького Наталія Купреєва.

ft; margin-right: 10px;” />

Святкову ж частину взяв на себе запрошений колектив «Співзвуччя». Концерт розпочався сольним виступом його учасниці Лариси Синіциної з авторською піснею «Я молюся за тебе, Україно». Далі лунали відомі воєнні пісні, які нікого не залишили байдужими.

Протягом усього заходу згадували й про останні події в Україні, саме тому було багато патріотичних пісень, а також твори Тараса Шевченка у виконанні Надії Малишевої та Катерини Буряк. Гості мали змогу насолодитися давно відомими піснями «Івушки», «Романс», «Цветет Черемуха», «Танго любви» тощо.

Завершили ж виступ запальні українські народні пісні. Деякі з запрошених навіть підтанцьовувати й підспівувати. «Я просто в захваті. Велике спасибі адміністрації бібліотеки. Вони не забувають про нас. Телефонують, цікавляться, як справи, здоров’я, пропонують допомогу. Запрошують на концерти, виставки, кіносеанси. Я живу з онуком, і рідних в мене більше немає, тому можу сказати, що ці добрі люди тримають мене на світі», – поділилася відчуттями ветеран ВВВ Надія Слободченко.

Але найбільшим подарунком дня Надії Антонівни була зустріч зі школярами, які чекали на неї на виході. Вони вітали її квітами, малюнками, захопленими поглядами та гучним «Дякую!», після якого жінка не змогла стримати сліз.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Ольга Махинько