Шедеври німого кіно зустріли в Запоріжжі гучними оплесками

Презентація нового проекту «Кращі комедії німого кіно» пройшла 24 травня в кінотеатрі імені Довженка. Настрій для стрічок створював піаніст Майк Кауфман.

«Дивовижне ХХ століття… Скільки здивувань та розчарувань воно принесло нам. Але диво кінематографу, яке ми спостерігаємо, існує й понині, та лише у ХХІ столітті ми по-новому збагнули явище німого кіно», – зазначив на відкритті піаніст.

До переліку кінострічок увійшли наступні комедії: «Ніколи не здавайся» і «Метушливий медовий місяць» за участі Гарольда Ллойда, а також «Нові часи» Чарлі Чапліна.

Зал зібрав аншлаг, а головною особливістю виявилася відсутність зазначення ряду й місця в квитках. Глядачі мали змогу довільно обрати місце дислокації. За словами організатора Микити Щербини, цей несподіваний крок застосували задля того, аби всі прийшли вчасно.

Захід тривав близько двох годин. Апофеозом вечора стала гра Майка Кауфмана на біс у холі кінотеатру спільно з іншими музикантами. У межах цього проекту авто-клуб «Олександрівський»  надав ретро-автомобіль, який встановили перед входом до кінотеатру.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Анна Кириченко