Студенти запорізьких коледжів виказали свій погляд на євроінтеграцію України

Комунальна установа «Запорізький обласний центр молоді» Запорізької обласної ради спільно з Запорізьким обласним осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Європейська молодь України» за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації 14 травня провели інтелектуальну ділову гру «Погляд молоді на Європейський вибір України».

Метою гри була організація дозвілля, сприяння розвитку інтелектуального потенціалу Запорізької області, привернення уваги молоді до євроінтеграційних процесів.

У грі взяли участь три команди – представники Запорізького металургійного коледжу, Економіко-правничого коледжу ЗНУ та Запорізького будівельного центру.

Гра складалася з трьох конкурсів. Перший етап вимагав від учасників пояснення певного терміну. Другий називався «Перезавантаження влади»: одна людина від команди мусила окреслити питання, які стосуються керування державою, й висвітлити можливі варіанти їх вирішення. Третій конкурс – дискусія на тему «Навчання за кордоном: плюси й мінуси».

Під час підготовки команд представниця євроінтеграційних процесів в Україні Ірина Ярко зачитала патріотичний вірш власного написання. Наприкінці програми учасники представили презентації на тему «Європейський вибір України». Кожна команда протягом гри отримувала бали,        й у результаті перше місце посів Економіко-правничий коледж, друге – Запорізький будівельний центр і третє – Запорізький металургійний коледж.

«Молодь Запоріжжя та його культурне життя можуть вийти на європейський рівень, тому що Запоріжжя – європейський регіон. У нашому місті великий туристичний потенціал, але в його розвиток потрібно вкладати кошти та розробляти спеціальні програми», – зазначила організатор гри Катерина Коротченко.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Вікторія Джуган