Скейтер Олександр Щуренков: «Умови для скейтерів у Запоріжжі особисто мене дуже засмучують»

Близько п’ятдесяти років тому в Америці зародився новий екстремальний вид спорту – скейтбординг. У 80-х роках минулого століття катання на дошці захопило серця радянських підлітків. Нині скейтбординг динамічно розвивається по всій Україні. Винятком не стало й наше місто. Два роки тому в Запоріжжі відкрили перший скейт-майданчик. Ми поспілкувалися з місцевим скейтером Олександром Щуренковим, котрий розказав нам, як справи зі скейтбордингом у Запоріжжі.

– Як давно ти займаєшся скейтбордингом?

Катаюся на скейті вже майже півтора роки, та зовсім не жалкую про це.  Скейтбординг –  не просто вид спорту, це можливість забути про всі проблеми та відпочити.

– Як ти оцінюєш умови для скейтерів у Запоріжжі? Чи достатня кількість скейт-парків та майданчиків?

ext-align: justify;”>
Умови особисто мене дуже засмучують. Взагалі скейтбординг у нашому місті не дуже розвинений. Скейтпарк, який відкрили навесні 2012 року в Парку Перемоги, поганий та неякісний, і вже не підходить для нормального катання. Майданчиків в Запоріжжі, на відміну від інших міст України, не багато. Хоча все ж таки є місця, де можна покататися.

– Наскільки скейтбординг, на твою думку, популярний в нашому місті? Чи існують якісь об’єднання або організації скейтерів?

Я думаю, в Запоріжжі цей вид спорту не дуже популярний. Хоча останнім часом кількість запорізьких скейтерів збільшується, навіть серед дівчат. Офіційних організацій у місті, на жаль, немає, але є магазин «Stuff», який проводить всеукраїнські контести кожного року. Контест – це турнір зі скейтбордингу, який складається з кількох етапів. Такі заходи дають скейтерам шанс продемонструвати свої навички та набратися досвіду у професіоналів.

– Чи є цей вид спорту небезпечним? Наскільки?

– Будь-який вид спорту є потенційно небезпечним. Звісно, треба знати міру та розуміти, на що ти здатний, не братися за дуже складні трюки без попередньої підготовки. Важливо бути обережним, однак боятися не можна, тому що так точно нічого не вийде.

– Як буде розвиватися скейтбординг? Які зміни в нашому місті тобі хотілося б бачити?

– Думаю, мало що зміниться. Але, в першу чергу, дуже хотілося б, аби будували нормальні дороги та майданчики. Сподіваюся на краще.

– Що би ти порадив тим, хто тільки починає займатися скейтбордингом?

По-перше, дуже важливим є вибір дошки. Це нескладна справа, однак саме від якості вашого скейту залежатиме як ваша безпека, так і рівень катання. Я би не рекомендував заощаджувати на дошці: якщо вона якісна, то зможе вам довго прослужити. По-друге, азам скейтбордингу можна навчитися, навіть не виходячи з власної кімнати: в Інтернеті є тисячі відеоуроків, різних статей та порад від досвідчених скейтерів. Головне для скейтерів-початківців – бажання. Якщо буде бажання, все інше вдасться з легкістю! 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Євгенія Романова