Словацький професор розповів студентам ЗНУ про європейську освіту

На базі Запорізького національного університету 13 червня пройшла зустріч студентів із викладачем Технічного університету м. Кошице (Словацька республіка), представником Академічного співтовариства Михайла Балудянського Міхалом Вархолою.

Тема лекцій стосувалася проблем інтеграції України до європейської спільноти. Перша частина зустрічі мала назву «Міжнародне співробітництво у сфері вищої освіти в умовах глобального світу».  Такі лекції Академічне співтовариство Михайла Балудянського проводить з 2007 року. Лектор зазначив, що в умовах глобалізації жодна держава не може вирішувати свої проблеми без співпраці з іншими, в тому числі й у галузі освіти.

Наступна частина – «Інновація в навчальному процесі (з гумором і всерйоз)» – носила діалогічний характер. Лектор апелював до аудиторії та зазначив, що на якість роботи в університеті впливають три фактори: процес навчання, процес науково-дослідної роботи та підприємницький процес. В першому є місце розвагам. Так, Словаччина декілька років поспіль бере участь у змаганнях з роботофутболу, де студенти самі виготовляють роботів для турніру.

В знак подяки за цікаву лекцію проректор ЗНУ Володимир Волков подарував гостю ювілейну книгу. Натомість Міхал Вархола подякував за теплий прийом та передав представникам університету ювілейну медаль від Академічного співтовариства Михайла Балудянського.

Окрім цього, викладач кафедри журналістики Олег Синєокий отримав у подарунок медаль із зображенням великого митця ХХ століття Енді Уорхола, який є дядьком Міхала Вархоли.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дар’я Свіцельська