У ДК Кірова пройшов концерт іспанського музиканта Хосе Луїса Мерліна

Знаний музикант Хосе Луїс Мерлін завітав 5 липня до ДК імені Кірова з гітарним концертом. «Усі охочі можуть вийти та станцювати», – попередив музикант.

Невелику кількість поціновувачів аргентинської та іспанської музики переважно складали сімейні пари, які прийшли на концерт у пошуках романтики.

Концерт відкрився мелодією Хосе Луїса «Маленький вальс для Флоренції». Також цього вечора лунали твори Іоганна Баха, Абеля Карлеваро та Рікардо Бертина. А завершився виступ танго «La Cumparsita».

Здивував маестро не тільки своїми віртуозними навичками гри на гітарі, але й галантністю: Хосе Луїс радо спілкувався з аудиторією, у чому йому допомагав перекладач. Артист розповів про кожну з композицій окремо та висловив побажання перемоги в чемпіонаті світу з футболу аргентинській команди, бо саме в цій країні він народився.

Довідка «Порогів»

Хосе Луїс Мерлін – всесвітньо відомий композитор, легендарний гітарист-віртуоз, аранжувальник, професор і художній директор Університету ім. Короля Хуана Карлоса в Мадриді (Escuela TAI), почесний громадянин Іспанії та Аргентини.

Його твори включені в обов’язкову програму багатьох університетів і консерваторій Європи, Америки та Азії, а також виконуються і записуються музикантами по всьому світу.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Анастасія Осипенко