Запорожців запрошують на благодійну художню акцію в підтримку героїв АТО

Благодійна мистецька акція «Єдина країна – разом до Перемоги», присвячена пам’яті героїв антитерористичної операції на сході України, відбудеться 18 вересня, в 19:00, в КЗ имени Глинки. Про мету, основні моменти підготовки та проведення акції розповів на брифінгу 17 вересня директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Владислав Мороко.

 «Ми маємо пам’ятати героїв, які кожен день ризикують своїм життям заради захисту нашої Вітчизни від окупантів, і цю пам'ять ми повинні донести до наших нащадків зберігаючи та ретельно фіксуючи усі свідоцтва тих подій», – говорить Владислав Мороко.

В рамках акції проводитимуться благодійний аукціон, презентація фотовиставки «Героїка» та концерт творчих колективів і солістів.

Благодійний аукціон відбудеться в камерній залі філармонії. На захід запросили представників еліти міста Запоріжжя, серед  яких керівники підприємств та організацій, підприємці, представники політичних партій, громадських об’єднань та організацій. Як лоти представлені 32 вироби декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, надані відомими митцями та творчими спілками Запорізької області. Кошти, отримані від благодійного аукціону, будуть направлені на реабілітацію воїнів, постраждалих у зоні АТО.

Презентація фотовиставки «Героїка» проводитиметься в фойє 2-го поверху філармонії. Виставка висвітлює перебіг подій на сході України під час проведення антитерористичної операції, починаючи з березня по липень 2014 року. Всього буде представлено близько 100 унікальних фотографій українських військових фотографів, а також плакати з фотографіями та інформацією про загиблих під час проведення АТО запорізьких військових та добровольців.

В концерті візьмуть участь творчі колективи та виконавці, які не раз підтримували бойовий дух наших військових своїми виступами у військових частинах в зоні АТО. Під час заходу волонтери запорізького Червоного хреста та представники  громадської організації «Солдатські матері» збиратимуть кошти, які будуть передані на реабілітацію воїнів, постраждалих в зоні АТО. 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Аліна Булава