Журналісти Громадського ТБ запросили майбутніх колег до співпраці

IMG_044513 жовтня студенти факультету журналістики ЗНУ мали змогу поспілкуватися з журналістом, головою «Громадського мовлення у Запоріжжі» Тарасом Білкою та програмним продюсером Юлією Завадою. Гості розповіли як працює та за рахунок чого фінансується громадське телебачення, а також відповіли на питання майбутніх журналістів.

Тарас Білка розповів про зародження Громадського ТБ у Запоріжжі та поділився своїм баченням подальшого розвитку цього ЗМІ.fM5nPV03B9Q

«Громадське ТБ – це громадянська ініціатива, завданням якої є об’єктивне інформування про всі процеси життя без цензури. У нашому місті проект створювався за принципами ВВС. Існує він на грантові кошти та благодійні пожертвування. А зареєстрований як громадська організація», – зазначив журналіст.

Громадське ТБ Запоріжжя інтенсивно розвивається і вже виходить за рамки онлайн – має ефірний час на місцевому телебаченні. Але через неготовність суспільства платити за якісний продукт, воно живе, в основному, за рахунок іноземних грантів. Канал працює незалежно від київської студії та навіть надає їй свій контент для трансляцій. Так, цими вихідними кілька програм Громадського ТБ вийшли в ефірі каналу «Запоріжжя». За попередньою домовленістю час виходу таких включень становитиме 2 години на тиждень, але у перспективі – його збільшення до 7 годин.

QNOS65uKG8gЮлія Завада розповіла студентам про основні проекти Громадського ТБ «Волонтери», «Weekend», «Бездоріжжя», «Вєлік», «Комунальщина», «Місто.Бруд», «Місто.Люди», «Журналістські розслідування» та як вони фінансуються, а також запросила майбутніх коллег до співпраці.

«Хто бажає працювати, нехай працює. Якщо є якісь ідеї, проекти, приходьте до нас і ми допоможемо втілити їх у життя», – зазначила Юлія.

Автор: Тетяна Науменко