«Піратство» в Інтернеті

kxUa0AVKSkkЯ думаю, багато хто з насв питанні «платити чи не платити» швидше обере друге. Адже ніхто не відмовиться від безкоштовного товару. «Піратство» – це порушення авторського права;  актуальна проблема, що виникла із зрозумілих причин.

Комп’ютерні програми, аудіозаписи та відеоматеріали, ігри і багато іншого – це значна частина сучасного життя. Всі знають, що музика, фільми, книги – це товар, над яким працювала ціла команда. І за цей товар потрібно платити так само, як і за будь-яку річ, куплену нами в торговому центрі. Але, чомусь,  порушення авторських прав стало стало нашою звичкою.

Голландська аналітична компанія Considerati склала звіт за кількістю піратських завантажень медіаконтенту у світі. Україна увійшла до першої десятки країн, що підтримують «піратство». Не будемо приховувати, кожен з нас заходив на піратський сайт і скачував потрібний файл абсолютно безкоштовно. Безперечно, це неймовірно зручно. Потрібний файл ми можемо отримати негайно, витративши на це всього кілька хвилин. Хто від такого відмовиться? Тим більше, якщо ми впевнені, що ніякого покарання не існує.

Однією з найголовніших причин «піратства» є той факт, що в нашій країні ліцензійні файли з’являються значно пізніше. І якщо ми хочемо придбати офіційну версію продукту, то нам доведеться почекати поки його презентуютьв інших державах. А «пірати»можуть надати нам продукт набагато раніше, ніж відбудеться офіційний випуск.  І тут вже ніхто не зможе перешкодити нам завантажити підробку, хоч і недопрацьовану, але таку бажану.

Піратство надає нам масу позитивних моментів, але якщо Ви все ж зважилися на незаконне скачування, то будьте готові до безлічі недоробок. Також прикро, що в такихпіратських файлах містяться віруси, які запросто можуть завдати шкоди нашому комп’ютеру.Не смію сперечатися з тим, що тепер скачуваний товар має більш високу якість, ніж раніше. І ми піддаємося на незаконні дії, щоб не платити гроші. Хоча не так вже й багато ми заощаджуємо, крадучи чиюсь інтелектуальну власність. Цепитання особистого вибору кожного. Ми самі вирішуємо, що для нас важливіше. Купуючи ліцензійний товар, ми підтримуємо виробника, дякуємо йомуза виконану роботу, і головне- набуваємо права вимагати від виробника якості і гарантії.

Але все ж люди завжди будуть поділятися на тих, хто користується піратськими матеріалами і на тих, хто воліє цього не робити. Свій вибір кожен робить самостійно. А кого підтримуєте Ви?

Автор: Єлізавета Хведчик