На базі ЗНУ провели обласний етап олімпіади з фізичної культури для школярів

12544073_456806777853487_1234314472_o16 січня у стінах Запорізького національного університету провели обласний, фінальний, етап олімпіади з фізичної культури серед учнів 9-11 класів. Організаторами цього заходу виступили представники Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Запорізької міської ради.

Спортивно-оздоровчий комплекс Запорізького національного університету традиційно виступає базою для проведення цієї олімпіади. Цього разу участь у заході взяли 66 учнів (33 дівчини та 33 хлопці) зі шкіл міста й області. Нововведення цього року стало те, що вперше до участі в олімпіаді долучилися учні 9 класів та підготовчої групи (за станом здоров’я).

Разом з учнями завітала до ЗНУ і завідувач кафедри фізичної культури і спорту, доц. Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Запорізької міської ради Олена Аксьонова. На початку заходу вона привітала всіх його учасників та побажала їм перемоги.

Змагання складалися з шести етапів. Заочний етап – презентації на тему «Олімпійці запорізького краю», який учні підготували заздалегідь та виклали у відкритому доступі в інтернет-мережі. Учасники олімпіади складали тестові завдання (40 запитань), ігрові завдання (усі види спортивних ігор), а також змагалися в таких конкурсних етапах, як «туризм», «гімнастика» та «легка атлетика».

Заступник директора Спортивно-оздоровчого комплексу ЗНУ Олександр Петренко, коментуючи перебіг обласного етапу олімпіади з фізичної культури для школярів, зауважив, що спортивні змагання цього року пройшла на високому рівні: усі їхні учасники – старшокласники Запоріжжя. Мелітополя, Бердянська та інших міст області – чітко дотримувалися правил дисципліни, впроваджених для їхньої безпеки, та продемонстрували високі результати. Це, на його думку, свідчить про зацікавленість молоді запорізького краю у спортивних досягненнях і перемогах.

Джерело: sites.znu.edu.ua