До Запоріжжя завітав американський мандрівник

Американський мандрівник13 квітня у бібліотеці ім. Горького відбулась зустріч з американським мандрівником Натаном ВанБускіркою. Американець презентував програму «Trip across America», та розповів запоріжцям про свої подорожі Сполученими Штатами Америки.

Зустріч проходила у форматі фотографія-розповідь. Натан часто подорожує разом зі своєю родиною Сполученими  Штатами. Під час однієї з таких подорожей хлопець відвідав 40 штатів (всього їх 50) за 3 місяці. Демонстрацію світлини мандрівник доповнював цікавими історіями.

На питання про найстрашніший випадок під час мандрівок Натан ВанБускірк розповів історію нападу гірської пуми. «Під час ночівлі у лісі я відчув, як мій спальний мішок щось штовхає. Я повернувся на бік і побачив перед собою два жовтих ока. Це була величезна пума. Вона дряпала і штовхала мене, поки я притискався до землі. Але через декілька хвилин вона втратила інтерес і повернулась до лісу. Увесь спальник був розідраний, але я не отримав жодної подряпини. Я щасливчик» – сказав Натан, закінчуючи цю історію.

Натан пробуде в України три місяці, буде працювати волонтером та проводити зустрічі у інших містах.

Організував цей захід центр «Вікно в Америку», створений за партнерства американського уряду та обласних бібліотек України.

Автор: Максим Назаров