Інтерв’ю з головою студентської ради факультету журналістики ЗНУ

– Добрий день, Катю. Я вітаю Вас з новою посадою. Ви стали головою студентської ради факультету «Журналістики»

– Так, я дуже задоволена цим.

– Катю, чому ви обрали саме факультет журналістики?

– У восьмому класі я вперше зловила себе на думці, що хочу працювати у творчій сфері, до того ж я легко знаходжу спільну мову із людьми та люблю знати все про всіх. Тоді я і визначилася зі своєю майбутньою сферою діяльності.

– Ви вже студентка другого курсу, що Вам подобається  в навчанні, і чого не вистачає?

–  В принципі, подобається все, але вже чекаю 3-го курсу, щоб навчатися саме спеціалізації – радіожурналістика.

– Як ви потрапили до студентської ради факультету?

– З першого курсу я брала активну участь у житті факультету. Допомагала студентській раді влаштовувати різні заходи та завжди слідкувала за самоврядуванням. Невдовзі мене взяли у студраду на посаду секретаря. Пізніше виконувала обов’язки голови студенстської ради факультету журналістики.

-Чому Ви вирішили балотуватись на голову студентської ради?

-З лютого до квітня я виконувала обов’язки голови студради, поки, на той момент діюча голова СР, Холод Анастасія, перебувала за межами університету. Вже тоді в мене виникла думка, щодо цього, а остаточно мене переконали члени студради.

– Як ви обирали свою команду? За якими критеріями Ви оцінювали кандидатів?

– Ніяких критеріїв не було. Вся команда СР – це активні, амбіційні та ідейн істуденти. Головне ,щоб було бажання, а разом ми зробимо багато гарних справ.

– Ви пройшли великий шлях, і тепер коли Ви вже на чолі, ви напевно почали розробляти нові проекти. Розкажіть нам про них.

– Так звичайно, в нас є багато ідей та проектів. Ми вже працюємо над ними, невдовзі журфак побачить результат роботи. По-перше ми хочемо заохотити до студентського життя усіх студентів, адже, на жаль, зараз мало кого цікавить життя в університеті поза навчанням. Зараз ми працюємо над грантовими проектами, адже це гарна платформа для майбутнього розвитку. Також намагаємося залучити студентів до вивчення мов. Зараз у нас проходить тиждень японської мови, і як показує практика, студенти цим цікавляться.  І ще багато-багато ідей, які ми вже втілюємо у життя, але ж на це потрібен час.

– Дякую Вам за чудову бесіду. І на останок, яку пораду ви можете дати нашим абітурієнтам, які хочуть вступати саме на факультет журналістики?

– Вони обов’язково мають підготуватися до творчого конкурсу, бо зараз це є обов’язковою умовою при вступі на будь-яку спеціальність факультету журналістики. Творчий конкурс – це шанс довести, що саме їм тут місце.

Автор: Аліна Циба