Працьовиті студенти ЗНУ

Думки про власні кошти проблискують у кожного студента. Причини на такі думки цілком зрозумілі. Один хоче купити собі якусь конкретну річ, а інший хоче бути незалежним від батьків. І це не може не радувати, адже студенти не хочуть сидіти на одному місці. Але тут постає головне запитання: куди піти працювати, коли не маленький відрізок часу займає навчання? 

Зробивши опитування студентів Запорізького національного університету, різних факультетів і курсів, можна прийти до висновку, що студентам притаманні роботи різного напрямку. Наприклад, більшості студентам до вподоби такі види праці як офіціанти, аніматори, курьери. Інші, щоб не ламати собі голову, пишуть дипломні роботи на заказ. Такі послуги завжди користуються популярністю. Мало студентів, які працюють за фахом, але вони є. Майже 50% дівчат та хлопців бажають працювати під час літніх канікул. Така робота не зашкодить навчальному процесу.

Так як же вчитись та працювати одночасно?
По-перше, потрібно завжди пам’ятати, що Ви – студент, і Ваш майбутній диплом повинен бути лише на 1 місці.

По-друге, влаштовуючись на роботу, зазначте, що Ви знаходитесь на денній формі навчання. І Вам буде необхідно відвідувати екзамени та лекції. Добре, коли частину роботи можна взяти додому.

По-трете, Ви повинні чітко розписати свій графік, щоб бачити, коли Вам потрібно на роботу, а коли в університет.

Ваша головна мета – працюючи, не нашкодити вашому навчанню!

Автор: Аліна Циба