У Запоріжжі покажуть кіно з Андруховичем, Жаданом і Забужко у головних ролях

21 – 23 жовтня під час Запорізької книжкової Толоки відбудеться показ спеціального документального кіно, присвяченого сучасним українським літераторам, яке створили чеські, словацькі та польські кінодокументалісти.

Кіноцикл під назвою «Антологія сучасного українського оповідання – Україно, давай, Україно!» розповідає про українських письменників і письменниць, які в липні минулого року взяли участь у центральноєвропейському літературному фестивалі «Місяць авторських читань».

Сюжети антології тривають по вісім хвилин і  подають у формі вільних кіноесеїв рефлексії про особистість автора та його творчість. Сама форма документального есею, а також різноманіття режисерських голосів (адже кожен епізод знімав інший режисер) не обмежують проект сухою розповіддю про літературу, а пропонують живу та захопливу зустріч із нею.

Серед героїв кіноциклу – Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Тарас Прохасько, Любко Дереш, Сергій Жадан та інші відомі постаті сучасної української літератури. Фільми вперше були презентовані на цьогорічному Книжковому Арсеналі у Києві.

 21-23 жовтня побачити кіно про улюблених письменників зможуть і відвідувачі Запорізької книжкової Толоки. Інформація про дату і час показів буде повідомлена ближче до Фестивалю.