У ЗНУ відбулись вибори ректора

У п’ятницю, 29 вересня 2017 року, в Запорізькому національному університеті відбулися вибори ректора. Участь у виборах, що проходили за новим Законом «Про вищу освіту», взяли штатні науково-педагогічні працівники, а також обрані делегати від інших штатних працівників та студентства. 

Загалом на п’яти виборчих дільницях участь у виборах взяли 882 особи. Оргкомітет із виборів ректора ЗНУ офіційно затвердив результати. Понад 71% виборців (676 осіб) підтримали кандидатуру доктора історичних наук, професора Миколи Фролова.

Друге місце у виборах посів кандидат фізико-математичних наук, доцент Анатолій Недоля. За його кандидатуру проголосували 90 осіб (9,6 %).

Тридцять п’ять (3,7 %) голосів виборці віддали за кандидата юридичних наук, доцента Сергія Дьоменка.

Вибори пройшли організовано, чітко, спокійно, без порушень нормативно-правової бази, про що зазначила Марина Кабаченко, в.о. заступника начальника відділу з питань кадрового забезпечення підвідомчих закладів та установ департаменту кадрового забезпечення Міністерства освіти і науки України, а також спостерігачі від претендентів на посаду ректора і від громадських організацій.

За інформацією прес-служби ЗНУ