Нічого неможливого! Історії (не)звичайних людей, що надихають

Як часто, ставлячи перед собою мету, ви  говорили: «От з понеділка і почну»? Але приходить понеділок – і нічого не змінюється. Якщо у вас опускаються руки і немає сил, аби впевнено крокувати до своєї цілі, згадайте про людей, яким вдалося досягти успіху попри, здавалось би, непоборні життєві труднощі. Їхні історії надихають, змушують повірити: немає нічого неможливого. А значить, і вам все вдасться!

Життя без обмежень

Австралієць Нік Вуйчич народився без рук і ніг. Навіть уявити неможливо, через  що  довелось пройти йому і його батькам. Однак сьогодні Нік – чи не найвідоміший християнський проповідник у світі. Щодня він повертає надію мільйонам людей у всьому світі, адже приклад його життя доводить: людина справді може все. Вуйчич став першою дитиною-інвалідом, яка навчалася у звичайній австралійській школі. Після неї Нік закінчив коледж і здобув диплом одразу за двома спеціалізаціями – бухгалтерський облік та фінансове планування. Нині він очолює благодійну організацію та має власну мотиваційну компанію. П’ять років тому Нік Вуйчич одружився, а вже за рік сімейного життя став батьком.

 У 100 років все тільки починається

Індієць Фауджа Сингх – найстаріший марафонець у світі. Чоловік є вихідцем з небагатої сім’ї. Практично все своє життя він займався землеробством, а в 89 років почав займатись спортом. Розпочати бігові вправи його підштовхнула особиста трагедія – смерть дружини. Для Фауджи біг став способом подолати депресію. Попри поважний вік марафонець спромігся встановити 12 рекордів, серед яких європейські та світові. У 2004 році Фауджі Сингху випала честь пронести факел на гору Олімп в Афінах. Цьому ж року він став обличчям Adidas – відомий бренд навіть створив лінію кросівок, названу на його честь. Нині рекордсмену 106 років, він продовжує брати активну участь у марафонах, а всі гроші, отримані на змаганнях, віддає благодійним фондам.

 Крізь стереотипи до світу моди

Американська модель Джилліан Меркадо пересувається на інвалідному візку. Протягом перших 12 років життя дівчина могла рухатися самостійно, але після того про себе дала знати м’язова дистрофія. Батьки Джилліани дуже хвилювалися щодо майбутнього доньки. Однак їхні хвилювання виявились марними: у школі в дівчини ніколи не було проблем, жодна вечірка однолітків не проходила без її участі. Дівчина просто відмовлялася приймати себе за «особливу». Мода цікавила Джилліану з самого дитинство – дівчина читала модні журнали, стежила за тенденціями, вивчала історію й намагалась створювати власні образи. Навіть стала авторкою власного блогу, який швидко здобув популярність, а також почала відвідувати модні покази – спочатку в ролі волонтера, а невдовзі і як учасниця. По-справжньому відомою Джилліан стала завдяки участі в рекламній компанії Diesel. Зараз 29-річну модель запрошують до співробітництва різні компанії і агентства. Джилліан із задоволенням приймає такі пропозиції, висуваючи лише одну вимогу: «Жодної жалості!»

Тож коли здаватиметься, що весь світ налаштований проти вас, згадайте цих героїв і рухайтеся далі до своєї мети.

Олександра Ган, першокурсниця ф-ту журналістики ЗНУ, за матеріалами Інтернету


Редакція «Порогів» не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за вибрані авторами й авторками теми та висловлені думки.