Запорізьких студентів і студенток запрошують взяти участь у конкурсі театральних рецензій

Конкурс студентських рецензій відбудеться в рамках театрального фестивалю «Січеславна-2018». Щоб взяти в ньому участь, треба з 15 по 22 березня переглянути вистави з програми фестивалю та написати одну або декілька рецензій. Найкращі тексти будуть опубліковані в ЗМІ, а їхні автори одержать пам’ятні подарунки.

Основні вимоги до конкурсних робіт:

  • обсяг до 5 тисяч знаків (А4, шрифт TNR 14, інтервал 1,5);
  • мова – українська (бажано) або російська (можливо);
  • зміст повинен містити опис та аналіз вистави, аргументовану позитивну чи негативну оцінку, особисте враження;
  • текст рецензії має бути авторським, допускається цитування джерел або посилання на інших авторів;
  • у тесті слід також вказати назву театру та вистави, ім’я автора п’єси та режисера-постановника, визначити тему та ідею вистави, у кількох реченнях описати її сюжет, відзначити художнє та музичне оформлення, пластичне рішення (хореографію), акторські образи та глядацьке сприйняття.

Заявки на участь у конкурсі приймаються до 11 березня. Останній день подання рецензій – 23 березня (на електронну адресу [email protected]).

Церемонія нагородження переможців відбудеться 27 березня в Міжнародний день театру.

Довідка. «Січеславна» – щорічний фестиваль-конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я. Організатор – Дніпропетровське міжобласне відділення Національної спілки театральних діячів України. Заходи фестивалю традиційно проводяться в Дніпрі та Запоріжжі.

Завантажити зразок заявки на участь і дізнатись інші умови конкурсу можна за посиланням у групі ГО «Запорізьке театральне товариство».