Чи можливо студенту подорожувати задешево?

Київ, Харків, Дніпро. Бачачи перелічені міста, ми, жителі України, уявляємо найперспективніші міста, а за розрахунком англійского порталу Numbeo – вони є найдорожчими в нашій країні. Чи може звичайний студент першокурсник заощаджуючи гроші відвідати ці міста? Зараз ми з’ясуємо, скільки ж потрібно грошей для того, щоб відвідати ці міста і побачити найцікавіше.

Перше місто, куди ми відправимось – це Київ, столиця нашої держави. Як показує статистика, за минулий рік Україну відвідали понад 1300 мільйонів туристів. Закордонних відвідувачів нашої держави приваблюють мальовничі пейзажі та ціни.

На власному прикладі я хочу продемонструвати, що подорожувати легко та ощадливо. Розблокувавши свій телефон я зайшла на сайт Укрзалізниці і придбала плацкартний квиток за маршрутом Запоріжжя 1- Київ, без білизни і чаю, за 37 гривень 11 копійок. Отже, приблизно 75 гривень  в обидві сторони, чудово. До підготовки своєї бюджетної подорожі я поставилась серйозно. Щоб не витрачати багато коштів на їжу в столиці, я відвідала  економний супермаркет та придбала, на мою думку, найнеобхідніше: вологі серветки, півтора літри води, три булочки і кілограм яблук-за ціною вийшло 40 грн. Наступного дня, по закінченні пар, відправилась на вокзал. Якщо ви проживаєте далеко від залізничної станції – то вам, як і мені, доведеться витрати додаткові 5 гривень на проїзд у маршрутці.

В  потязі моїми сусідами виявилась сімейна пара, яка на початку місяця відсвяткувала золоте весілля, вони розповіли мені, що їдуть в  гості до свого сина, який наразі живе в Києві. Дуже оптимістичні та бадьорі люди, які поділились зі мною великою кількістю історій, що трапилися з ними, а я між їх розповідями вгледіла справжнє кохання, до якого потрібно йти кожному з нас – кохання до життя. Плацкарти – це магічна штука, яка кожного разу навіює нові думки та ідеї. Тільки уявити, приблизно 50 людей у одному вагоні створюють один єдиний механізм.

Прибувши в Київ у доволі ранній час, я вирішила, що кращим рішенням буде відвідати Майдан Незалежності, зробити декілька світлин та прогулялась по Хрещатику і коло Верховної ради. Присівши поснідати в Маріїнському парку, я сповна відчувала осінь, сповна відчувала кохання. Згодом вирушила в галерею “Пінчук Арт-Цетр” – храм сучасного мистецтва, місце яке має відвари кожна творча людина, щоб відчути  неймовірну духовну насолоду. Далі відправилась гуляти Андріївським спуском і зрозуміла, що саме ця вуличка – є справжнім Києвом, тим самим, яким він був в старину, саме тут відчувається дух незалежності і нескореності перед сучасністю. Під час прогулянки прийшла на Львівську площу, звідси відправилась на залізничний вокзал чекати свого потягу.

Так і закінчився мій неймовірний, сповнений новими враженнями “вікенд” у столиці України. У підсумку, за час своєї подорожі,  я витратила 133 гривні. Щаслива, повна натхнення та енергії в неділю зранку я повернулась до своєї буденності.

Якщо підрахувати витрати то відвідати Харків буде коштувати 134 гривні, витрачаючи 85 гривень на дорогу в обидві сторони та їжу. В Дніпро 95 гривень, з урахуванням проїзду 45 гривень, на електричці, та 40 на їжу.

Коли люди звикають до одноманіття, вони піддаються спокусам, що гублять їх, на це є одна причина – пошук нових невідомих почуттів. Нові почуття можно шукати в книгах, фільмах, прогулянках, розмовах з найдорожчими і в подорожах.  Бюджетні подорож – це реально.

P.S ціни вказані з урахуванням студентського квитка.

Дар’я Шиян