Де взяти натхнення?

Починати творити потрібно прямо зараз. Саме ця мить дана вам для того, щоб реалізовувати свої плани і мрії. Коли ще, якщо не зараз? Зробіть щось нове в своєму житті. Наприклад, спробуйте намалювати навколишній світ. Напишіть вірш. Заспівайте улюблену пісню. Станцюйте енергійний танець.

Озирніться навколо. Подивіться на дітей, з них дійсно варто брати приклад – вони дивляться на незвіданий світ широко розкритими очима. Вони ще не обтяжені думками інших, громадськими ярликами. Вони роблять те, що приносить їм задоволення, підкоряючись тільки хвилях натхнення. І це робить їх щасливими. А хіба щастя, не їсти все те, до чого прагне людина протягом всього свого життя?

Це і є одна зі складових творчості. Адже творчість – дуже різносторонній процес. Воно допомагає людям розвиватися культурно і створювати щось нове. Якщо ви перестанете озиратися на думку оточуючих, то ви з подивом виявите, як до вас приходять нові творчі нестандартні рішення та ідеї. І все це залежить тільки від вас. Все що потрібно – це бажання і натхнення.

А що таке натхнення? Почуття, яке охоплює і поглинає вас повністю, змушує цінувати кожну мить цієї прекрасної життя, бачити піднесене в повсякденному, наповнювати світ яскравими фарбами, і все це, за допомогою творчості. Але як же потрапити у вир натхнення? Починайте творити! Починайте творити прямо зараз. Зробіть щось нове в своєму житті – намалюйте вид з вікна, напишіть вірш про кращого друга, заспівайте улюблену пісню дитинства, танцюйте, як ваш кумир.

Іноді для того щоб налаштуватися на творчість потрібно просто включити улюблену музику, але цього може не вистачити. Тоді, варто відвідати нове місце і поспілкуватися з цікавими людьми, зайнятися улюбленою справою, приділити час домашнім улюбленцем, зайнятися екстремальним видом спорту або просто розслабитися і подивитися мотивуючий фільм. І найголовніше, потрібно бути впевненим в собі і своїх силах. 

Олександр Синіцин