Подкасти про все на світі

ілюстрація

Ми живемо в той час, коли новини буквально оточують нас, ми цілодобово бачимо і чуємо їх. Подкасти стали невід’ємною частиною нашого інфопростору, який в більшості випадків викликає тільки негативні емоції та тривогу, але навіть зараз є проекти, які дозволяють відпочити та обговорити літературу, музику чи інші сфери цивільного життя.

Radioskovoroda

Перше україномовне мандрівне онлайн-радіо. Звідки брати ідеї, як пізнати себе, а також про кіно, музику та туризм – це все теми подкастів які систематично виходять на radioskovoroda.

Хороший Поганий Злий Подкаст

Хороший Поганий Злий Подкаст почали вести ще в часи пандемії два сценаристи Костянтин Трембовецький та Михайло Рудь. Спочатку це були історії про фільми, а потім хлопці перейшли на різні побутові та соціальні теми, стали запрошувати гостей та просто обговорювати різні питання. Зараз вони також проводять збори на підтримку ЗСУ.

Культурний трибунал

Культурний трибунал – подкаст про великі українські імена культури, мистецтва, науки, про колекції світового рівня, які російська імперія впродовж століть привласнювала собі.

Наразі без назви

Наразі без назви – це подкаст, в якому Анастасія Євдокимова і Богдана Неборак спілкуються про класичну та сучасну літературу, піднімають питання мови та націоналізму і просто ведуть душевні розмови.

Подкаст терапія

Подкаст терапія – це діалоги двох друзів. Спартак – український лікар, кандидат психологічних наук. Янович – український актор та комік. У випусках обговорюють професійне вигорання, емпатію та агресію а також ревнощі і ще багато психологічних тем.

Creative Digest

Creative Digest- подкаст-дайджест, що розкаже вам про новини зі світу креативних індустрій: актуальні добірки професійних можливостей для журналістів, блогерів, про те, як бренди інтегруються у відеоігри. Зараз не виходять нові випуски, але є записи, які і досі не втрачають актуальності.

Борщ Мікеланджело

Тут ви знайдете найрізноманітніші «теми-інгредієнти»: створення відеоігор, радянські мозаїки, їжу на Різдво чи когнітивні упередження. Готують «Борщ Мікеланджело» історик Антон Мудрак разом із журналістом Павлом Шаповалом.

В нашій країні аудіоісторії тільки набирають обертів, але вже наразі існує безліч проєктів на різний смак. Минулий рік був рекордним для українського подкастингу. Так, за даними сервісу listennotes.com, за 2022 рік було опубліковано 422 нових подкастів. Для порівняння за 2021 рік було опубліковано 303 нових шоу.

Ліза Міщенюк