Нерозлучним братам-письменникам і видавцям Віталію та Дмитру Капрановим сьогодні виповнилося 46 років

Сьогодні, 24 липня, свій черговий день народження святкують Віталій та Дмитро Капранови – відомі українські письменники, видавці, громадські діячі та просто нерозлучні брати-близнюки.

Свій творчий шлях видавців українського слова брати розпочали на початку 90-х в українській діаспорі Москви виданням української газети «Тинди-ринди» та журналу української фантастики «Брати». Тоді ж Капранови розпочали роботу над своєю першою книгою «Кобзар 2000», яку завершили в 1998 році.

У 2000 році Капранови, проживаючи вже в Києві, очолюють видавництво «Зелений пес», яке, спеціалізуючись на виданнях книжок сучасної української літератури, швидко набирає обертів.

Між іншим, представляючи видавництво, Віталій та Дмитро Капранови 2007 року завітали до Запоріжжя на зустріч зі студентами факультету журналістики Запорізького національного університету, в межах якої поділилися зі студентами видавничим та письменницьким досвідом.

На разі видавництво «Зелений пес», очолюване відомими братами, є без перебільшення одним із лідерів на ринку художньої літератури українською мовою.

На честь дня народження братів видавництво розпочинає тиждень читання, який відбудеться в літературно-меморіальному мезеї-квартирі Павла Тичини в Києві.

«Цього року в нас не кругла, а швидше квадратна дата, тому сильно святкувати не збираємося. Приймемо вітання на роботі, потім зберемо вдома родину. Ну, й подарунок собі зробимо – закінчимо верстати Комікс з історії України, щоб на тижні здати в друк!», – зізнаються самі Капранови, працьовитісь яких надихає.

Свідченням нерозлучності братів є не тільки єдина на двох автобіографія, розміщена на їхньому особистому сайті, а й єдина сторінка в мережі Facebook.

Фото: zz.te.ua

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Андрій Рибальченко