Мітингуючі студенти пройшлися проспектом та повісили на ялинку «Табачника» (ВІДЕО)

Від Театру Ляльок до площі Фестивальної 6 грудня пройшла хода студентів за євроінтеграцію.

Їх було декілька сотень, й майже кожен із українською символікою: одні тримали прапори України та ЄС, другі поробили собі з прапорів плащі, треті наклеїли на одяг та сумки наліпки за євроінтеграцію України, четверті намалювали на обличчі жовто-блакитні смужки.

Початок ходи молоді активісти благословили, посадивши на щастя маленьке деревце липи та прикрасивши його стрічками й табличкою «Я вірю в теорію малих справ! Молодь змінить світ!».

Далі марш із вигуками «Слава Україні», «Банду геть!» та «Разом до кінця!» trong>рушив до Запорізького національного технічного університету. Попереду колони дві дівчини ритмічно вистукували бубном та били в барабан.

«Це – щоб залучити до нашої ходи якомога більше людей. Щоб нас було чутно звідусюди», – пояснила «Порогам» студентка з барабаном Ярина.

Молоді люди вишукувалися перед центральним корпусом ЗНТУ. Як виявилося, на рідний університет у них багато що накипіло. Лідери ходи розповіли, які грішки ховає в своїх стінах Запорізький технічний. Натовп же висловив своє невдоволення лаконічним повторюваним «Ганьба!».

Наступним пунктом ходи був Запорізький національний університет. Оскільки працівники вишу не перешкоджали студентським мітингам, молодь обрала саме цю територію для виголошення вимог студентів усієї України.

А ось із Класичним приватним університетом злагоди мітингувальникам досягти не вдалося. Перед їхніми носами закрили ворота. Покричавши «Ганьба!» перед залізним парканом, молодь рушила далі. Проспектом колона дісталася площі Фестивальної, де зустрілася з представниками опозиції та іншими громадянами Запоріжжя.

Традиційно мітингом керував голова громадської організації «Українська справа» Ігор Артюшенко. Запорізький мітинг знову приперчили креативною ідеєю. На імпровізованій сцені встановили невелику ялинку, яку прикрасили іграшками, що уособлювали різних політичних діячів. Переплутати, кого повісили на святкове дерево, було неможливо – на кожну іграшку пов’язали стрічку з іменем. На верхівку, замість зірки, посадили Спайдермена із наліпкою «Віктор Янукович». Неподалік від нього розмістилися «Азіров», «Пеклушенко» та «Табачник».

Фоторепортаж із події можна перегляянути тут.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Марина Ботнарева