Для запорізьких журналістів проведуть семінар з підвищення прозорості міст

Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International запрошує запорізьких журналістів та активістів на семінар, присвячений підвищенню прозорості міст.

Захід відбудеться 11-12 вересня 2017 року у готелі Reikartz (пр. Маяковського, 19). У семінарі візьмуть участь загалом 30 осіб, зокрема місцеві посадовці, представники громадських організацій та регіональних ЗМІ. Тренерами будуть експерти ТІ Україна, а також залучені фахівці, які поділяться найкращими практиками підвищення прозорості міст. Особлива увага буде приділена тим сферам відповідальності міської влади, у яких місто за попередньою оцінкою отримало найменше балів. 

Для участі в семінарі організатори запрошують зареєструватися за лінкомДедлайн: 1  вересня о 16:00. 

Нагадаємо, у червні ТІ Україна спільно з Інститутом Політичної Освіти презентували в Запоріжжі національний рейтинг прозорості. Наразі він представлений на сайті transparentcities.in.ua. У ході дослідження були виміряні 13 сфер відповідальності міської влади, серед них – доступ та участь громадськості, інформація про роботу органів місцевої влади, соціальні послуги, дані про комунальні підприємства та комунальне майно, житлова та будівельна політика, освіта та інші. 

Раніше «Пороги» писали, що Запоріжжя посіло 64-ту позицію в загальнонаціональному рейтингу прозорості.

За інформацією ТІ Україна